Αίτημα για έκτακτο Δ.Σ.-Συγχώνευση τμημάτων σχολείων δήμου Δάφνης-Υμηττού εν μέσω πανδημίας

Το γεγονός ότι από τη Δευτέρα τρία τμήματα των 18 και 19 παιδιών της Β τάξης του 3ου Λυκείου Δάφνης συγχωνεύονται σε δύο τμήματα των 27 και 28 παιδιών αντίστοιχα, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λόγια.
Ως δημοτική κίνηση ζητήσαμε εγγράφως την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για να αναλάβουμε όλοι μαζί πρωτοβουλίες και δράσεις.
Περιμένουμε την έγκαιρη ανταπόκριση της δημοτικής αρχής και όλων των παρατάξεων.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ!
 
Ακολουθεί το αίτημα προς Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού & Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου:
ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ Β’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΑΦΝΗΣ.
Όπως γνωρίζετε, από αύριο, Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, τα τρία τμήματα των 18 και 19 μαθητών/τριων της Β τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Δάφνης, θα λειτουργούν ως δύο συγχωνευμένα τμήματα των 27 και 28 μαθητών/τριων αντίστοιχα.
Οι Κυβερνητικές αποφάσεις για συγχώνευση τμημάτων, σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, σε μια κρίσιμη τάξη όπως αυτή της Β λυκείου, με τα παιδιά να προσπαθούν να εγκλιματιστούν μετά από δύο «τραυματισμένα» χρόνια και με μόνη δικαιολογία την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών σε άλλα σχολεία, είναι παιδαγωγικά εγκληματική.
Τα εύκολα λόγια και τα ευχολόγια δεν αρκούν. Δεδομένης και της άμεσης εφαρμογής της απόφασης, θα πρέπει, ως δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο να δείξουμε ακαριαία ανακλαστικά και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Για την ακρίβεια, θα περιμέναμε ήδη μια πιο άμεση αντίδραση από μια απλή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εγκαταλειφθούν κάθε είδους «αγκυλώσεις» και να έχουμε μια ξεκάθαρη και ομόθυμη στάση απέναντι σε αυτή και κάθε άλλη συγχώνευση που αποφασίζει και διατάζει άκριτα το Υπουργείο Παιδείας.
Ζητάμε την άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεις κατά της συγχώνευσης τμημάτων στη Β τάξη του 3ου Γενικού Λυκείου Δάφνης. Έκδοση Ψηφίσματος κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων με ειδική αναφορά στο 3ο Λύκειο Δάφνης».
Θέτουμε προς συζήτηση το ακόλουθο κείμενο:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης Υμηττού είναι απολύτως αντίθετο με τις συγχωνεύσεις τμημάτων που γίνονται σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εν μέσω πανδημίας, διαταράσσουν την εκπαιδευτική ομαλότητα και βάλλουν κατά των παιδιών, που πασχίζουν να επανέλθουν στην κανονικότητα μετά από δύο χρόνια υπολειτουργίας των σχολείων.
Η Κυβέρνηση οφείλει να συγκρατηθεί και να αναλογιστεί τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεών της για τη δημόσια παιδεία. Η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, που σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων, ήταν δρομολογημένη από το καλοκαίρι, δεν μπορεί να ξεσπά σαν «μπόρα» στα κεφάλια των παιδιών μας.
Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε ότι:
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη συγχώνευση των τμημάτων της Β τάξης του 3ου Λυκείου Δάφνης, μια απόφαση πέραν κάθε λογικής, καθώς ήδη μεγάλα αριθμητικά τμήματα 18 και 19 μαθητών/τριών, συγχωνεύονται σε τμήματα των 27 και 28 μαθητών/τριών, προκειμένου να δοθούν εκπαιδευτικές ώρες σε άλλα σχολεία που έχουν κενά.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε τέτοια συντελεσθείσα ή προγραμματιζόμενη συγχώνευση και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για τη μη εφαρμογή τους.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης που αφορά στο 3ο Λύκειο Δάφνης και την επανεξέταση της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής επί του θέματος των συγχωνεύσεων.
Αφήστε τα παιδιά στις τάξεις τους!
Το παρόν Ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Παιδείας, τους αρμόδιους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στα ΜΜΕ και κάθε ενδιαφερόμενο.
Το παρόν Ψήφισμα αποτελεί την απαρχή μια σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε ως δημοτικό συμβούλιο ενάντια στην εφαρμογή μιας ξεκάθαρα αντεκπαιδευτικής απόφασης»
 
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
 
24 Οκτωβρίου 2021
 
Για τους Πολίτες σε Κίνηση
Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη
 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος