Συγχώνευση τμημάτων σχολείων δήμου Δάφνης-Υμηττού εν μέσω πανδημίας

Συγχωνεύουν τμήματα σχολείων για να κρύψουν τα εκατοντάδες κενά μετακινώντας καθηγητές!

Αποφασίζουν αντί για αραίωση, πύκνωση με τμήματα 26 -29 ατόμων με υγειονομικές και παιδαγωγικές συνέπειες! Δυστυχώς, το πρόβλημα άγγιξε και τον δικό μας δήμο Δάφνης-Υμηττού.

(Θυμίζω ότι πέρσι εν μέσω πανδημίας αύξησαν τον αριθμό μαθητών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία)Πότε ακριβώς θα αντιδράσουμε, μόνο όταν συμβεί στο δικό μας σχολείο, στο δικό μας σπίτι; Τότε θα είναι αργά…

Η αντίδραση της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Δάφνης-Υμηττού στη συγχώνευση τμημάτων σε σχολείο της πόλης μας:

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γενικού Λυκείου Δάφνης, αύριο, Κυριακή και ώρα 7μμ.

Η ΓΣ μπορεί να αφορά το 3ο Λύκειο Δάφνης. Το πρόβλημα, όμως, αφορά όλους!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΑΦΝΗΣ

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού, συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών του 3ου Λυκείου Δάφνης με Ημερήσια Διάταξη:

Ενημέρωση για τη σύμπτυξη των τριών τμημάτων της Β Τάξης του Σχολείου σε δύο τμήματα των 27 και 28 μαθητών. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για δράσεις/κινητοποιήσεις.

Η Γενική Συνέλευση Γονέων & Κηδεμόνων θα λάβει χώρα την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7:00μμ στο 3ο Λύκειο Δάφνης. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Σύντομο ενημερωτικό ιστορικό: Την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, ενημερωθήκαμε από γονείς ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β Τάξης του 3ου Λυκείου Δάφνης απείχαν από τα μαθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή σύμπτυξης των τριών τμημάτων της Β Τάξης σε δύο τμήματα, με 27 και 28 μαθητές αντίστοιχα το καθένα, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου. Μετά από επικοινωνία της προέδρου της Ένωσης με τη Διεύθυνση του Σχολείου, οπότε και επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ειλημμένης απόφασης και η επικείμενη εφαρμογή της, συγκλήθηκε άμεσα έκτακτο ΔΣ της Ένωσης Γονέων, το οποίο και πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 8:15μμ. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης, καθώς δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, κλήθηκαν να παραστούν γονείς της Β Λυκείου του Σχολείου, όπως και έγινε. Από τη συζήτηση που έγινε και με τα υπάρχοντα δεδομένα, αποφασίστηκε μια σειρά ενεργειών και πολυμέτωπων δράσεων, με πρώτη στη σειρά τη σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Ως Ένωση Γονέων:
Λέμε ΟΧΙ στις συμπτύξεις τμημάτων στα σχολεία, εν μέσω, μάλιστα, τηςσχολικής χρονιάς και με τα αλλεπάλληλα πανδημικά κύματα.Λέμε ΟΧΙ στη σύμπτυξη των τμημάτων της Β Τάξης του 3ου ΛυκείουΔάφνης (από 18 και 19 παιδιά ανά τμήμα, σε 27 και 28), που έγινε για ναμετακινηθούν εκπαιδευτικοί σε άλλα σχολεία και να «μπαλωθούν τρύπες».

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες.

Προχωράμε σε δράσεις.

23.10.21
Για το ΔΣ της Ένωσης
Η Πρόεδρος Όλγα Χριστινάκη
Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Δημητροπούλου

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος