Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα Δημοτικού Συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε Κίνηση με επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Γεννήθηκα το 1978 στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και τελείωσα το Σχολείο.
Από το 2004 έως και σήμερα κατοικώ στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού.
Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είμαι δημοτικός σύμβουλος Δάφνης-Υμηττού, μέλος της “επιτροπής ποιότητας ζωής” και της  “Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης” εκπροσωπώντας τους “Πολίτες σε κίνηση Δάφνης-Υμηττού” και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη.
Αποφοίτησα το 2001 από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ το 2007 μου απονεμήθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών”.
Ήμουν μόνιμος καθηγητής πληροφορικής από το 2004 μέχρι και το 2018. Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησα σε αρκετά σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (1ο-6ο-9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, 89ο Δ.Σ. Αθηνών, 2ο-4ο Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου, 12ο Δ.Σ. Νέας Σμύρνης κτλ.)
Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός πληροφορικής στις περισσότερες δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (ΙΝΕΠ – Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης), ΙΕΚ, ΚΕΚ,ΚΕΕ, ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων) κτλ 
Από το 2017 έως το 2018 υπηρέτησα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συμβάλλοντας στη μετάβασή της στις νέες της εγκαταστάσεις στο ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).
Με πρωτοβουλία μου έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα δωρεάς υπολογιστών σε σχολεία του δήμου μας από την Εθνική Βιβλιοθήκη. 

Από το Νοέμβριο του 2018 εργάζομαι στο Υπουργείο Εσωτερικών(πρώην Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης) σε θέση πληροφορικής (Γενική Διεύθυνση Δημόσιων Οργανώσεων, Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας, Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών).

Τον Σεπτέμβριο του 2020 αποσπάστηκα στον δήμο Αγ. Δημητρίου(Τμήμα Μηχανοργάνωσης), όπου υπηρετώ μέχρι και σήμερα.

Διατηρώ μία ιστοσελίδα σε moodle για την υποστήριξη του μαθήματος της πληροφορικής στα δημοτικά: http://sch.androul.com . Εκεί καθηγητές πληροφορικής και μαθητές μπορούν να δουν το μάθημα της ημέρας και γενικά όλο το υλικό του μαθήματος. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της πληροφορικής.Ειδικά οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ΄ δημοτικού μπορούν να κάνουν αρκετά τεστ αξιολόγησης. Η ιστοσελίδα αυτή έχει σταματήσει να ενημερώνεται, δεδομένου ότι έχω αποχωρήσει οριστικά από τη δημόσια εκπαίδευση, όμως θα παραμείνει στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας για όσο ακόμα είναι χρήσιμη.
Η ιστοσελίδα μου http://sch.androul.com (http:/androul.mysch.gr) κατέλαβε την 1η θέση στον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων 2017 στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπ/κων για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη».
Τη σχολική χρονιά 2014-2015 μαζί με μαθητές μου στο 89ο Δ.Σ. Αθηνών συμμετείχαμε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και καταλάβαμε την έβδομη θέση στον πανελλήνιο τελικό.
https://youtu.be/JczQSoKkfdg

Από το 2022 είμαι μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Αθηνών καθώς και μέλος του συντονιστικού Γονέων Προτύπων Σχολείων της Αττικής.

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Βαρδάκη και πατέρας δύο παιδιών που φοιτούν στο 1ο Δ.Σ. Δάφνης.

Πεποίθησή μου είναι ότι αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι πρέπει να πάψουμε να είμαστε «ιδιώτες» και να δημιουργήσουμε μια νέα συλλογική ταυτότητα όπου η γνώση γίνεται σχεδιασμός και ο σχεδιασμός έργο.

Μέσα από την εμπειρία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δάφνης-Υμηττού, πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι μόνο με την παράταξη “Πολίτες σε Κίνηση” με επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα συλλογική ταυτότητα όπου η γνώση γίνεται σχεδιασμός και ο σχεδιασμός έργο.

Για σχόλια-παρατηρήσεις, επικοινωνήστε:

e-mail: androul (at) gmail.com
Facebook: facebook.com/androul
Twitter: twitter.com/aandroul
Instagram: instagram.com/andrandroul/
youtube: youtube.com/AndreasAndroulakis
LinledIn: linkedin.com/in/Andreas-Androulakis
Ιστοσελίδα: androul.com
Τηλε-εκπαίδευση: sch.androul.com
Tik Tok: tiktok.com/@androul

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος