Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού τη Μεγάλη Τετάρτη με συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου

Και αφού η πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού δεν έγινε στην ώρα της και αφού μας κάλεσαν στις 12 Απριλίου σε μονοθεματική συνεδρίαση να μας ενημερώσουν για τα οικονομικά του δήμου και την αδυναμία ισοσκελισμού του προϋπολογισμού με μείον 2.200.000 ευρώ και αφού έφεραν στις 23 Απριλίου ως θέματα στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τελευταία στιγμή επί της έδρας τα απέσυραν χωρίς να μας δοθεί καμία αιτιολόγηση, αποφάσισαν να μας καλέσουν σε δημοτικό συμβούλιο την 1η Μαΐου, Μεγάλη Τετάρτη, μεσημέρι. Έχουμε και λέμε:
  1. Η 1η Μαΐου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μετέφερε την αργία, δεν σημαίνει ότι τα συνδικάτα (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ κλπ) δεν έχουν καλέσει σε απεργία. Σύμφωνα με την πάγια θέση μας είναι απαράδεκτος ο ορισμός συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου σε ημέρα γενικευμένης απεργίας, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η Εργατική Πρωτομαγιά.
  2. Ακόμα και αν δεν ήταν απεργία, μιλάμε για ορισμό δημοτικού συμβουλίου με σοβαρότατα θέματα Ημερήσιας Διάταξης τη Μεγάλη Τετάρτη……..
  3. Και όχι μόνο Μεγάλη Τετάρτη, αλλά για πρώτη φορά στα χρονικά, η συνεδρίαση ορίζεται για μεσημέρι. Και να που γίνεται, δηλαδή! Μπορούμε να συνεδριάσουμε με το φως της ημέρας, γιατί μέχρι τώρα κρυβόμαστε στο φως του φεγγαριού. Συνεδρίαση Πρωτομαγιά – Μεγάλη Τετάρτη – μεσημέρι.
  4. Αρκεί αυτό ή έχει κι άλλο; Έχει κι άλλο! Συνεδρίαση Πρωτομαγιά – Μεγάλη Τετάρτη – μεσημέρι ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ! Δεν προβλέπεται δηλαδή σε αυτή τη συνεδρίαση η συμμετοχή δημοτικού συμβούλου μέσω τηλεδιάσκεψης. Όποιος λείπει, λείπει!
ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!
 
Όλγα Χριστινάκη
Ανδρέας Ανδρουλάκης
 
Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος