Ενημέρωση συμπολιτών μας σχετικά με της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού της 7ης Νοεμβρίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διανύουμε τον 3ο μήνα της «νέας» διοίκησης στον Δήμο Δάφνης Υμηττού και, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ένδειξη «νέων ηθών και εθίμων». Στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ώρα έναρξης την 9η βραδινή και με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2020 ζήσαμε για μία ακόμη φορά τη …λογική του «ψεκάστε, σκουπίστε, ψηφίστε, τελειώσαμε»!

Οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τοποθετηθήκαμε επί του προϋπολογισμού, θέσαμε ερωτήματα, αμφισβητήσαμε επιλογές, επισημάναμε προβλήματα κι ελλείψεις, διαμαρτυρηθήκαμε για τη μη ανοικτή διαβούλευση και γενικώς εκφράσαμε άποψη, σε αντίθεση με τους δημοτικούς συμβούλους της ενιαίας πλέον παράταξης του δημάρχου, από τους οποίους κανένας δεν έλαβε τον λόγο για οποιαδήποτε είδους τοποθέτηση, με εξαίρεση την αρμόδια αντιδήμαρχο Οικονομικών και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. Σε μια δίωρη συνεδρίαση με κύριο σημείο της τη στηλίτευση της ανυπαρξίας ουσιαστικού διαλόγου επί του προϋπολογισμού δεν θέλησε κανένας από τη συμπολίτευση να λάβει τον λόγο. Ο δε δήμαρχος περήφανα μας «αποκάλυψε» ότι η δημοκρατική του ευαισθησία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάλεσε δύο εκ των οκτώ παρατάξεων σε σύμπραξη μαζί του και απορρόφηση των παρατάξεών τους από τη δική του! Μάλλον αγνοεί ότι ο διάλογος αφορά και την αντιπολίτευση. Στο πλαίσιο της δικής του, ενιαίας πλέον, παράταξης μπορεί να κάνει όσο μονόλογο θέλει και του επιτρέπουν οι δικοί του σύμβουλοι. Εμείς:

ΘΕΣΑΜΕ, κατά τη διαδικασία της συζήτησης, μια σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν κυρίως την αναντιστοιχία λόγων και έργων του δημάρχου, καθώς καμία από τις προτάσεις μας ή τις δεσμεύσεις που έχει λάβει απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό που κατέθεσε. Οι απαντήσεις που λάβαμε είναι ότι ΘΑ τις συμπεριλάβει. Κάποια στιγμή, σε άγνωστο χωροχρόνο! Σταχυολογώντας κάποια από τα ΘΑ του Δημάρχου, ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ ότι από τον προϋπολογισμό δεν προκύπτει ούτε η αύξηση προσωπικού για την οποία έχει δεσμευτεί, ούτε κτιριακές λύσεις για τη στέγαση των νηπιαγωγείων που έχει δεσμευτεί, ούτε καμιά αλλαγή νοοτροπίας «βολεψίματος ημετέρων», καθώς και 5-6 (για να μην πούμε 7 και παραπάνω) θέσεις μετακλητών συνεργατών του δημάρχου είδαμε να προϋπολογίζονται (ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι μισθοί τους ανέρχονται στο 4% του συνόλου των μισθών ΟΛΩΝ των εργαζόμενων του Δήμου) και επιμονή στη μη σύσταση νομικής υπηρεσίας για να δίνουμε τις υποθέσεις στους ίδιους και ίδιους και γενικότερα ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ!

ΖΗΤΗΣΑΜΕ τον ανοικτό διάλογο και συνελεύσεις κατοίκων, για να λάβουμε από τον δήμαρχο την απάντηση ότι αυτός και οι σύμβουλοί του βλέπουν κάθε μέρα κόσμο. Προσοχή, μη σας ματιάσουν κ. δήμαρχε! Ο διάλογος με τα θεσμικά του χαρακτηριστικά φαίνεται να σας είναι ξένος! Ξαναλέμε, όποιος φοβάται τον διάλογο… κάποιο λόγο θα χει!

ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΜΕ στην αφαίρεση της δυνατότητας πραγματικής διαβούλευσης του προϋπολογισμού, καθώς ούτε η τυπική διαβούλευση της επιτροπής που προβλέπεται από τον νόμο έγινε με όρους αληθινής διαβούλευσης, ούτε κανένα κάλεσμα λάβαμε για διαβούλευση σε επίπεδο παρατάξεων ή με τους επικεφαλής, ούτε κάποια ανοικτή στους δημότες, ηλεκτρονικής ή άλλης μορφής, διαβούλευση έγινε, ούτε κατατοπιστικές εισηγήσεις με αναλυτικά στοιχεία και το σκεπτικό των επιλογών κατατέθηκαν. Η παντελής έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης σε συνδυασμό με την ακυρότητα της ψήφου σε περίπτωση μη κατάθεσης εναλλακτικής πρότασης (κάτι ουσιαστικά ανεδαφικό με τις παρούσες συνθήκες διοίκησης του δήμου, η οποία δεν μας δίνει καν εγκαίρως τα απαιτούμενα στοιχεία που εγγράφως ζητάμε) μας ΩΘΗΣΕ στην επιλογή της ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, καλώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο, κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκε η παράταξη ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ με επικεφαλής τον κ. Δαουλάρη.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ να υπηρετούμε τον θεσμικό ρόλο μας. Δηλώσαμε εξ αρχής ότι δεν είμαστε αντίθετοι εκ προοιμίου σε όλα, όμως στην έλλειψη ειλικρινούς διάθεσης διαλόγου και συνεργασίας, απαντάμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Οι πολίτες ας κρίνουν!

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού»

Η επικεφαλής Όλγα Χριστινάκη

https://politessekinisi.gr/enimerosi-sympoliton-mas-schetika-me-t-3/  

Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα – Δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε κίνηση και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος