Ενημέρωση συμπολιτών μας σχετικά με την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού της 14ης Μαΐου 2020

Πραγματοποιήθηκε χθες, 14 Μαΐου 2020, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης «Έγκριση υποχρεωτικής αναμόρφωσης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου και των Ν.Π. που εποπτεύει για το οικονομικό έτος 2020».

Είναι εντυπωσιακό για μια Δημοτική Αρχή, που αρέσκεται να επαναλαμβάνει ότι είναι η εκλεκτή των δημοτών, το πόσο φανατικά αποφεύγει τις συχνές συνεδριάσεις (μία τον μήνα), με δεκάδες ζητήματα ανοικτά λόγω της πρωτοφανούς κρίσης – που ανέδειξε το πόσο βιτρίνα υποδομών και ελάχιστη ουσία έχουμε – και την τοπική αυτοδιοίκηση να καλείται να υπηρετήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ρόλο της, τον διακριτό από την κεντρική διοίκηση ρόλο.

Εμείς:

Καταψηφίσαμε την υποχρεωτική αναμόρφωση, διατυπώνοντας τις εξ αρχής διαφωνίες μας, εντοπίζοντας επιμέρους ελλείψεις και επισημαίνοντας ότι για μία ακόμη φορά, μας έρχονται σκέτα νούμερα σε μια κόλλα χαρτί χωρίς αποκρυσταλλωμένες εισηγήσεις.

Ζητήσαμε την εξειδικευμένη ανάλυση των ποσών και των ενεργειών της διοίκησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στηλιτεύσαμε το ότι παρά το ότι έχουμε ζητήσει να συζητηθούν αναλυτικά τα θέματα για των κορωνοϊό, όπως και οι προτάσεις που έχουμε εξ αρχής και επανειλημμένως καταθέσει, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κωφεύουν.

Ωστόσο:

Εξηγήσεις για τους κωδικούς ΔΕΝ πήραμε!

Εξηγήσεις γιατί είμαστε στους τελευταίους πανελληνίως Δήμους σε ηλεκτρονικά συστήματα εξυπηρέτησης πολιτών, παρά τα συνεχή κονδύλια που εγκρίνονται, ΔΕΝ πήραμε!

Εξηγήσεις για το οικονομικό βοήθημα ΕΝΔΕΙΑ 2019, το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα στους δικαιούχους συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ΔΕΝ πήραμε!

Εξηγήσεις για την άρνηση, έστω της συζήτησης, του αιτήματός μας να αναμεταδίδονται οι τηλεδιασκέψεις και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΕΝ πήραμε!

Εξηγήσεις για το αν τελικά υπάρχει στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία ΔΕΝ πήραμε!

Για την ιστορία, το ΟΠΔ ψηφίστηκε «ομόφωνα» με 17 ψήφους υπέρ, 15 κατά και 1 ψήφο αποχής εις ένδειξιν διαμαρτυρίας…

Για τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού»
Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη

Ενημέρωση συμπολιτών μας σχετικά με την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Μαΐου 2020

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος