Ανακοίνωση σχετικά με τη συγκρότηση της επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ) του Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Η Δημοτική Αρχή, μετά από δύο χρόνια και δύο μήνες που δεν είχε προχωρήσει, παρά τις υπομνήσεις μας, στη συγκρότηση της προβλεπόμενης από τον νόμο Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων – επειδή είχε άλλη ιεράρχηση, όπως προσπάθησε να αιτιολογήσει η αρμόδια αντιδήμαρχος και πρόεδρος, πλέον, της Επιτροπής, κα Θάνου – αποφάσισε, μετά από το τελευταίο ερώτημά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο (29/9), ότι ωρίμασαν οι συνθήκες και έτσι ορίστηκε για σήμερα η πρώτη συνεδρίαση, μετά την ψήφιση της σύνθεσής της (21/10). Δυστυχώς, η εντύπωση που μας έδωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, ότι δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται, επαληθεύεται με τον πλέον απρόσμενο τρόπο. Όσο και αν προσπάθησε να έρθει διαβασμένη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, είναι προφανές ότι επικρατεί η απόλυτη σύγχυση ρόλων και αρμοδιοτήτων από πλευράς διοίκησης. Δεν είναι δυνατόν το πρώτο στίγμα της νεοσυγκροτηθείσας Επιτροπής, μιας Δημοτικής, τονίζουμε, Επιτροπής, να είναι το πρόταγμα της κομματικής ταυτότητας, που εμφανίζεται και εξαφανίζεται κατά το δοκούν. Διαβάζουμε, λοιπόν, στην Πρόσκληση που απέστειλε η κα Θάνου, ως πρώτο και εναρκτήριο θέμα της συνεδρίασης το εξής:

«Χαιρετισμός της Εκλεκτής Προσκεκλημένης μας, Κας Βικεντίας Σπυροπούλου Μπασιάκου, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Ο τονισμός με κεφαλαία περιττός, είναι από μόνο του ήδη αρκετά εντυπωσιακό! Για να καταστεί σαφές σε όλους, δεν μιλάμε για την αρμόδια Γενική Γραμματέα της Κυβέρνησης, μιλάμε για τη Γραμματέα ενός κόμματος και την παρουσία της στα «εγκαίνια» μιας Δημοτικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων. Είχαμε ανάγκη «κόψιμο κορδέλας» από κομματικό στέλεχος, κύριε Δήμαρχε και κυρία Αντιδήμαρχε; Είτε πρόκειται περί σκοπιμότητας, είτε πρόκειται περί ελαφρότητας, είναι πολύ λυπηρή η κραυγαλέα αυτή κομματική ταμπελοποίηση και απορούμε ακόμα και για το κόμμα της ΝΔ που επέτρεψε να συμβεί αυτό το, επιεικώς χαρακτηριζόμενο, ατόπημα! Καλούμε τον Δήμαρχο να ξεκαθαρίσει δημοσίως τη θέση του, καθώς και όλα τα μέλη της Επιτροπής, να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα του ρόλου τους, ασχολούμενοι με την ουσία και όχι με τις δημόσιες σχέσεις. Εξάλλου, έχουν αρκετό δρόμο να καλύψουν, μιας χαμένης διετίας, που η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, παρέμενε σε αναμονή της ιεράρχησής της. Τι κι αν η πραγματικότητα αναφορικά με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας είναι ζοφερή;

Για τους Πολίτες σε Κίνηση

Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ηλίας Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος