Επίσκεψη Πολιτών σε Κίνηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συζήτηση για την ΠΥΡΚΑΛ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων που έχουμε ξεκινήσει ως δημοτική παράταξη, προκειμένου να ενώσουμε δυνάμεις ενάντια στο έγκλημα που πάει να συντελεστεί στην περιοχή μας, την τσιμεντένια Υπουργούπολη, αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε την Τρίτη, 21/12/2021, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση είχε μεγάλη διάρκεια και ακολούθησε δελτίο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το περίγραμμα των θέσεών της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία:

Την Τρίτη 21-12-2021, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από το Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, το βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο, και στελέχη του Τμήματος Οικολογίας – Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης Δάφνης – Υμηττού “Πολίτες σε Κίνηση”, αποτελούμενη από την επικεφαλής Όλγα Χριστινάκη και δημοτικούς συμβούλους, με θέμα τη μεταφορά των υπουργείων στον χώρο του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ.

Οι δυο αντιπροσωπείες, συμφώνησαν ότι ο σχεδιασμός μετατροπής του χώρου του εργοστασίου ΠΥΡΚΑΛ σε χώρο συγκέντρωσης των Υπουργείων γίνεται χωρίς αρχική μελέτη, ούτε πολεοδομική ούτε οικονομική. Με εξαγγελία Μητσοτάκη, έρχονται  σε μια περιοχή με πυκνή δόμηση και χωρίς κυκλοφοριακό δίκτυο Υμηττού και της Δάφνης, να προσθέσουν μια υπερσυγκέντρωση δραστηριότητας. Δραστηριότητα που θα δημιουργήσει περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα όχι μόνο στην περιοχή που θα δομηθεί, αλλά και στους όμορους δήμους όπως επίσης  και στο Δήμο Αθηναίων. Μια δίκαιη οικολογικά και κοινωνικά προοπτική είναι να αποδοθεί ο χώρος του εργοστασίου στην τοπική κοινωνία με χρήσεις κοινής ωφέλειας και πάρκου, όπως είχε αποφασιστεί κα από το δήμο Υμηττού το 2011.

Η μεταφορά των υπηρεσιών διοίκησης από το κέντρο της Αθήνας στη Δάφνη – Υμηττό αφήνει την περιοχή του κέντρου άδεια και εκτεθειμένη στη «λογική» του real estate, του μαζικού τουρισμού και της υποβαθμισμένης κατοικίας, προωθώντας ένα μοντέλο ανάπτυξης ευάλωτο στην υγειονομική, κλιματική και οικονομική κρίση που περνάμε.

Η στέγαση της κεντρικής διοίκησης σε κτίρια λιγότερο κοστοβόρα και ενεργοβόρα είναι ώριμο αίτημα, που όμως πρέπει να σχεδιαστεί με σοβαρότητα, λαμβάνοντας υπόψη το ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης με μελέτη πολεοδομική, κυκλοφοριακή, οικονομοτεχνική και έχοντας λάβει υπόψη το ανενεργό κτιριακό απόθεμα της πόλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμπαρατάσσεται με τους κατοίκους της περιοχής στους αγώνες τους για αξιοβίωτη πόλη.


https://www.syriza.gr/article/id/119806/Antiproswpeia-SYRIZA–PS:-Kybernhtiko-Parko-sthn-PYRKAL-O-schediasmos-ths-polhs-den-mporei-na-protassei-to-real-estate.html

 

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος