ΕΑΣ – ΠΥΡΚΑΛ: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου – Πολίτες σε κίνηση Δάφνης Υμηττού Ανακοίνωση μας για τη συνεδρίαση με θέμα την ΠΥΡΚΑΛ

Η συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης Υμηττού δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να αποκοπεί εντελώς από τους δημότες και τους κατοίκους που εκπροσωπεί, τοποθετώντας τους απέναντί της. Χωρίς ίχνος ντροπής μπροστά στους συγκεντρωμένους πολίτες, δεν αιτιολόγησε την αμετακίνητη βούλησή της να διεξαχθεί το δημοτικό συμβούλιο στην ίδια ακριβώς αίθουσα που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ακριβώς γιατί δεν εξασφάλιζε τις ελάχιστες προδιαγραφές μιας δημοκρατικής συνεδρίασης. Συμπολίτες μας βρέθηκαν να στέκονται επί ώρες στη βροχή και το κρύο, με ώρα έναρξης της συνεδρίασης μετά τις 9:30 το βράδυ, τιμωρούμενοι από τον δήμαρχο και τους συνδιοικούντες του γιατί δεν έκατσαν σπιτάκι τους. 17 ναι ακούστηκαν χθες στην πρώτη ψηφοφορία από τους συμβούλους του κυρίου δημάρχου. Ναι, θα παραμείνετε όρθιοι, στο αγιάζι και στη βροχή, αφού τολμήσατε να παρουσιαστείτε μπροστά μας για να ενημερωθείτε και να τοποθετηθείτε. 17 τέτοια ναι!!! Και άλλα 17 παρόμοια ναι στην επόμενη ψηφοφορία, υπέρ ενός ψηφίσματος εμπαιγμό που κατέθεσε η διοίκηση, πιστή στη μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Το ψήφισμα της αντιπολίτευσης ξεκάθαρο και ρητό: Δεν θέλουμε την Υπουργούπολή σας. Να καταργηθεί η τροπολογία των μεγαθηρίων στην καρδιά του δήμου μας, που ψηφίσθηκε εν μία νυκτί από την κυβέρνηση.

Το ψήφισμα της διοίκησης, ένα νάζι για να έχουμε να λέμε: Να ζητήσουμε – αόριστα, από κάποιον, δεν τολμούν καν να αναφέρουν τη λέξη κυβέρνηση – να μας κοινοποιηθούν άμεσα τα στοιχεία και να δηλώσουμε ρητά ότι οποιαδήποτε ενέργεια θα γίνεται πριν την ενημέρωση του Σώματος θα μας βρίσκει αντίθετους και επίσης να δηλώσουμε, αλλά όχι ρητά αυτή τη φορά, ότι θα διεκδικήσουμε τα μέγιστα ή όπως λέει σε άλλο σημείο του κειμένου τους τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη χώρων πρασίνου κλπ.

Ζητάνε τώρα, εννέα μήνες μετά την εξαγγελία, να μας κοινοποιούνται τα στοιχεία.

Κύριοι, σε εννέα μήνες γεννιέται ένα παιδί, δεν γεννιέται η ιδέα να ζητάμε ενημέρωση, που θα έπρεπε να είναι το λιγότερο αυτονόητη.

Κύριοι, όταν θες η ΠΥΡΚΑΛ να γίνει πάρκο, δεν ζητάς τις μελέτες του σχεδίου που διαφωνείς, ζητάς την κατάργησή του.

Κύριοι, η διατύπωση «μεγαλύτερη δυνατή» που επιλέξατε αποδεικνύει ότι έχετε ήδη συμφωνήσει στο τερατούργημα και απλώς ζητάτε ένα παυσίπονο.

Δεν μπορείτε πλέον να κρυφτείτε ούτε από τον ίδιο σας τον εαυτό. Έχετε ευθύνη απέναντι στην ιστορία και το μέλλον της περιοχής μας. Τα 17 ναι και ο επικεφαλής τους!

Εμείς, οι Πολίτες σε Κίνηση, καλούμε τους συμπολίτες μας σε δυναμικές κινήσεις, για να σταματήσουμε αυτό το ανοσιούργημα!

Για τους Πολίτες σε Κίνηση

Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ηλίας Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Τοποθέτηση Όλγας Χριστινάκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού” στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού με θέμα τη μετεγκατάσταση της ΕΑΣ-ΠΥΡΚΑΛ και τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου 9 Υπουργείων

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος