Σχετικά με τη ‘δια περιφοράς’ τακτική συνεδρίαση της Αθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δάφνης-Υμηττού της 4ης Μαΐου 2020

Προς: Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Κοιν: Μέλη Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

ΘΕΜΑ: ‘Δια περιφοράς’ συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δάφνης-Υμηττού, Δευτέρα 04 Μαΐου 2020.

κα Πρόεδρε,

Πάνω από 2 μήνες έχουν περάσει από την τελευταία συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και επιλέξατε η επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της ‘δια περιφοράς’ συνεδρίασης, χωρίς να δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα διαλόγου. Μάλιστα το επόμενο διάστημα επίκειται η επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και είναι σίγουρο ότι απαιτούνται έκτακτες ενέργειες από τον Δήμο προκειμένου να είναι ασφαλής η λειτουργία τους για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Σε αυτή τη βουβή συνεδρίαση καλούμαστε να αποφασίσουμε:

  • για την έγκριση του απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού Έτους 2019
    Ένα σοβαρό θέμα για το οποίο σίγουρα απαιτούνται διευκρινήσεις που πρέπει να δοθούν προς τα μέλη της σχολικής επιτροπής και δεν προκύπτει από την εισήγηση η αναγκαιότητα άμεσης ψήφισης του.
  • για την προμήθεια και παραχώρηση φορητών συσκευών (τάμπλετ)
    Μετά τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας που για λίγες ώρες μοίραζε λάπτοπ και τάμπλετ σε οικογένειες μαθητών που τα είχαν ανάγκη στη συνέχεια ανακάλεσε με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού ζητώντας από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων τον συνολικό αριθμό φορητών συσκευών που απαιτούνται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Χωρίς να λάβετε υπόψη τις εισηγήσεις αυτές, αποφασίσατε αυθαίρετα και με καθυστέρηση να προμηθευτείτε μέσω της σχολικής επιτροπής και να διαθέσετε 6 τάμπλετ σε κάθε σχολική μονάδα.
    Για τη συγκεκριμένη μάλιστα προμήθεια ζητήσατε προσφορές από δύο εταιρίες πληροφορικής, οι οποίες σύμφωνα με το Γ.Ε.Μη φέρεται να έχουν την ίδια ακριβώς έδρα.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τη διεύθυνση της έδρας των δύο εταιρειών και παρακαλώ η απάντησή σας να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της επιτροπής πριν τη συνεδρίαση.

Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται η δημοτική αρχή συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις μόνη της ακόμα και για τα θέματα παιδείας, για τα οποία θα έπρεπε να αναζητείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

 Ζητούμε για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες όλες οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Δεν συμμετέχουμε στη ‘δια περιφοράς’ συνεδρίαση, δεν τη νομιμοποιούμε και παρακαλούμε μη μας υπολογίσετε παρόντες στη διαδικασία της απαρτίας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού»
Ανδρουλάκης Ανδρέας
Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης- Υμηττού 
Μέλος Δ.Σ. Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος