Η Δημοκρατία σε καραντίνα

27 Φεβρουαρίου 2020: Τελευταίο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δάφνης Υμηττού. Ζητείται από την αντιπολίτευση ενημέρωση για τον κορωνοϊό. ΘΑ σας ενημερώσουμε ήταν η στάση της διοίκησης…

6 Μαρτίου 2020: Πρώτο κρούσμα στην πόλη μας. Αυθημερόν επιστολή μας προς τον Δήμαρχο με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και για τη σύγκληση συντονιστικού διαπαραταξιακού οργάνου. Καμία απάντηση. Οικειοποίηση απλώς κάποιων προτάσεών μας.

12 Μαρτίου 2020: Δεύτερη επιστολή μας με νέες προτάσεις. Καμία απάντηση και πάλι από τον Δήμαρχο.

23 Μαρτίου 2020: Τρίτη επιστολή μας. Πάλι προτάσεις. Πάλι παραινέσεις για συνεννόηση. Διαπαραταξιακό όργανο και πρωτοβουλίες ζητάνε και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Καμία πρωτοβουλία, έστω ενημέρωσής μας, από τον Δήμαρχο. Διοίκηση μέσω φωτογραφικών στιγμιότυπων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

26 Μαρτίου 2020: Ένα μήνα μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με καυτά θέματα να “τρέχουν” μας καλούν να συμμετέχουμε σε συμβούλιο “δια περιφοράς”, δηλαδή να στείλουμε ένα ναι ή ένα όχι στα θέματα που επέλεξαν για να ψηφίσουμε. Καμία δυνατότητα διαλόγου, ερωτήσεων, προτάσεων. Κρυφτό! Με κοινή μας δήλωση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση που απέστειλε τα ναι και όχι της) αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την αστειότητα που “αστεία-αστεία” “πυροβολεί” τη Δημοκρατία. Η μόνη αντίδραση του Δημάρχου ήταν μια έγγραφη σύσταση να αλλάξουμε γνώμη!!! Γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να το κάνει το συμβούλιο, χωρίς το 1/3 των συμβούλων…

7 Απριλίου 2020: Το πρώτο δια τηλεδιασκέψεως Δημοτικό Συμβούλιο! Δημοτικό Συμβούλιο με ωράριο! Με ένα σωρό θέματα ανοικτά! Με αποτέλεσμα να τρέχουμε να προλάβουμε τη λήξη του ωραρίου! Και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης να παίρνουν υποσχέσεις ότι ΘΑ εξεταστούν. Α! Και ένα δειλό ευχαριστώ του Δημάρχου για τις προτάσεις που ήδη έχουμε καταθέσει και που τις μελετά. Μόνος του!

27 Απριλίου 2020: Καλούμαστε σε Δημοτικό Συμβούλιο και πάλι “δια περιφοράς”. Γιατί, λέει, τα θέματα είναι διαδικαστικά. Το κομμάτι των ερωτήσεων, των τοποθετήσεων, των διευκρινίσεων κλπ κλπ και πάλι πάει για “περίπατο” με κωδικό μετακίνησης…άγνωστο. Επίσης, καμία απάντηση σε σοβαρά θέματα που έχουμε αναδείξει, όπως η πτώση βράχων και ο αμίαντος στο Θέατρο Βράχων! Σε …αντάλλαγμα, μια υποσχετική για τηλεδιάσκεψη αρχηγών (αυτή που πεισματικά αρνιόταν τόσο καιρό ο Δήμαρχος) σε επερχόμενες μέρες έρχεται τι; να αντικαταστήσει το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου; Δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται να θέλουν εκτός από τους πολίτες να βάλουν και τη Δημοκρατία μας σε καραντίνα…. Το ερώτημα, ωστόσο, γιατί μετά από τόσο διάστημα και ενώ όλοι έχουμε ζητήσει πιο συχνά Δημοτικά Συμβούλια καλούμαστε να ψηφίσουμε για δύο μόνο θέματα -και αυτά, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τυπικά- δεν απαντάται εύκολα. Με κλειστές επιχειρήσεις, με κλειστά σχολεία, με πολίτες σε απόγνωση και ο Δήμαρχος βρίσκει ότι έχουμε μόνο να ψηφίσουμε τυπικά για δύο διαδικαστικά θέματα… Μάλιστα!

26 Φεβρουαρίου 2020-27 Απριλίου 2020: Δύο μήνες. Σοβαρά θέματα να χρήζουν αντιμετώπισης. Ο κορωνοϊός να έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλα τα επίπεδα. Και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συνεδριάσει ΜΙΑ ΦΟΡΑ και αυτή με …ωράριο!

Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Η Δημοκρατία σε καραντίνα

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος