Στις 9 Οκτωβρίου κινούμαστε για την ΠΥΡΚΑΛ. Ναι στο Πάρκο, όχι στην Υπουργούπολη!

 
Με το σύνθημα «Ναι στο Πάρκο, όχι στην Υπουργούπολη!», οι πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού, διεκδικώντας να γίνει ο χώρος της τ. ΠΥΡΚΑΛ αποκλειστικά Πάρκο Πρασίνου, Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπερτοπικής εμβέλειας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, συμμετέχουμε, το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, σε αγώνα δρόμου απόστασης 5 χιλιομέτρων (ώρα εκκίνησης 18.00), για ερασιτέχνες δρομείς, που θα «κυκλώσουν» την ΠΥΡΚΑΛ και θα διέλθουν από το Θέατρο Βράχων. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης από τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού», θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας 700 μέτρων (ώρα εκκίνησης 17:40), ενώ κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει σε πεζοπορία-περιπατητική διαδρομή 2 χιλιομέτρων (γύρω από την ΠΥΡΚΑΛ), αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα δρόμου ενηλίκων. Μετά την απονομή των σχετικών επάθλων και αναμνηστικών, θα μιλήσουν για την ΠΥΡΚΑΛ, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (πρ. Δημαρχείου Υμηττού), η Όλγα Χριστινάκη, επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος με τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού» και ο Νίκος Μπελαβίλας, αρχιτέκτονας, Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικά σχήματα, σε παρουσίαση από τον Ισίδωρο Σταμούλη.
Οι πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού, καθώς και των γύρω περιοχών, ενωνόμαστε σε μια φωνή. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που έκαψαν την Εύβοια, την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, το αίτημα για περισσότερο πράσινο στις πόλεις αποκτά ζωτική σημασία. Δεν θέλουμε άλλο τσιμέντο σε μια πόλη που δεν αναπνέει. Ζητάμε την απομάκρυνση των ΕΑΣ – με συνθήκες διασφάλισης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων – και διεκδικούμε ήπια ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής και μια πόλη ανοιχτή στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ανθρώπινη δημιουργία.
Την προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του αγώνα και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να τη βρείτε στον σύνδεσμο της σελίδας μας: https://politessekinisi.gr/pyrkalrun/
Εγγραφές ενηλίκων δρομέων αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στην ακόλουθη σύνδεση: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe1zmpggYk…/viewform
Εγγραφές παιδιών αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στην ακόλουθη σύνδεση: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSct0DifZmejuS…/viewform
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ
 

 

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ»
για την ΠΥΡΚΑΛ (ΝΑΙ στο Πάρκο, ΟΧΙ στην Υπουργούπολη)
Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 – ΩΡΑ 18:00

ΓΕΝΙΚΑ

Πρόκειται για λαϊκό αγώνα δρόμου απόστασης 5 χιλιομέτρων που απευθύνεται σε ερασιτέχνες δρομείς. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας 700 μέτρων.

Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται υπό την επιμέλεια της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού». Αφορά την προσπάθεια να αναδείξουμε την αντίθεσή μάς με τη δρομολόγηση δημιουργίας Κυβερνητικού Πάρκου στον χώρο της τ. ΠΥΡΚΑΛ και την επιθυμία μας ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε έναν πνεύμονα πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού, υπερτοπικής εμβέλειας, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Οι Πολίτες σε Κίνηση παραμένουν εν κινήσει και καλούν όλους τους πολίτες, τους φορείς, τις δημοτικές και πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την προσπάθεια και να «τρέξουμε» όλοι μαζί, για ένα πάρκο για τον λαό και όχι για τα υπουργεία.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Ι. ΑΓΩΝΑΣ 5 ΧΛΜ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Ώρα εκκίνησης: 18:00

Απόσταση αγώνα: 5 χλμ.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Πλατεία πρ. Δημαρχείου Υμηττού

Περιγραφή διαδρομής αγώνα:

Η εκκίνηση θα δοθεί πάνω στην πλατεία πρ. Δημαρχείου Υμηττού.

Διανύουμε την οδό Κοτυώρων  – αριστερά  την Λεωφ.  Σμύρνης – δεξιά την Ελευθερωτών – συνέχεια  στην οδό Ηλιουπόλεως  – μπαίνουμε δεξιά στον πεζόδρομο Καλύμνου – δεξιά την οδό Γυμναστηρίου / Αντρέα Λεντάκη  – δεξιά  Λεωφ.  Σμύρνης  -αριστερά  Στρατονίκης – αριστερά Κωνσταντινουπόλεως  – αριστερά οδός  Κολοκοτρώνη/ πλατείας  Αγίας Λαύρας – στην συνέχεια δεξιά την οδό Αθ. Διάκου /Βλαχερνών – δεξιά την οδό Βρυούλων /Κέρκυρας . Στην συνέχεια αριστερά την Αγ. Σοφίας και αμέσως  μετά από 100 περίπου μέτρα δεξιά την οδό Επταλόφου . Ανεβαίνουμε, και  δεξιά μέσω της οδού Μηδείας , μπαίνουμε στο αθλητικό κέντρο ΕΡΓΑΝΗΣ. Διασχίζουμε το αθλητικό κέντρο και στην έξοδο μπαίνουμε δεξιά στην οδό Μ. Μερκούρη. Μετά από 200 περίπου μέτρα αριστερά στην οδό Δερβενακίων και κατευθυνόμαστε στην πλατεία  πρ. Δημαρχείου Υμηττού .

Σταθμοί Υποστήριξης – Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχει 1 σταθμός τροφοδοσίας στο μέσο της διαδρομής (αρχή οδού Βρυούλων).

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 50 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.           

Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη, όπως επίσης καθ’ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip) και τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν, αφού επικυρωθούν από την οργανωτική επιτροπή, στην ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης (ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (politessekinisi.gr)) τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Σήμανση διαδρομής: Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 5 χλμ.

  • έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν φροντίσει οι ίδιοι να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
  • Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σε  ισχύ ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή PCR test 72 ωρών ή rapid test 48ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Παραλαβή αριθμού – chip: Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα  του αγώνα από 16:30 έως 17:45  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο σημείο Εκκίνησης του Αγώνα.

Υγειονομική Κάλυψη: Σε κάθε περίπτωση οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν θέμα υγείας ή για ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, εφόσον θεωρείται ότι οι αγωνιζόμενοι έχουν φροντίσει για τον προληπτικό ιατρικό τους έλεγχο και συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές: Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων στον αγώνα: 300

Οι εγγραφές θα είναι αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικές και θα γίνουν στον ιστότοπο: https://forms.gle/UbiyRGmhb9p6XZJW6

Διακρίσεις – Έπαθλα: Θα βραβευθούν με κύπελλο οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Κόστος Συμμετοχής: Προτεινόμενη οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης είναι το ποσό των         5 ευρώ και θα καταβληθεί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης -αγώνα.

Διαδρομή 5 χλμ


ΙΙ. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 700 Μ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και αγώνας 700 μέτρων για παιδιά.

Ώρα εκκίνησης: 17:40

Απόσταση αγώνα: 700 μ.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Πλατεία πρ. Δημαρχείου Υμηττού

Περιγραφή διαδρομής αγώνα:

Η εκκίνηση θα δοθεί πάνω στην πλατεία Δημαρχείου Υμηττού (Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου).

Τα παιδιά θα διανύσουν  τις οδούς Κοτυώρων – δεξιά Στρατονίκης – αριστερά Αμβροσίου Μοσχονησίων – δεξιά Σάρδεων – αριστερά Αντρέα Λεντάκη- αριστερά Αμισού – αριστερά  Λεωφ. Σμύρνης και επιστροφή, από την οδό Κοτυώρων στα δεξιά, στην πλατεία.



Παιδική Διαδρομή 700μ

Δικαίωμα συμμετοχής:

  • έχουν όλα τα παιδιά τα οποίοι θα τρέξουν με έγγραφη συναίνεση – δήλωση του γονέα/κηδεμόνα τους η οποία θα προσκομισθεί στην γραμματεία του παιδικού αγώνα  με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
  • Όλοι οι ανήλικοι αθλητές υποχρεούνται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σε  ισχύ ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή PCR test 72 ωρών ή rapid test 48ωρών ή self test 24 ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Παραλαβή αριθμού : Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής από τη Γραμματεία του αγώνα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο σημείο Εκκίνησης από 17:15 έως 17:40.  

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές:  Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων στον αγώνα: 300

Οι εγγραφές θα είναι αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικές και θα γίνουν στον ιστότοπο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSct0DifZmejuSw-M_mvAXYt2BjNzHT_U6bua-CdYCHlzPKLOA/viewform

Την ημέρα του αγώνα θα γίνει και δήλωση συμμετοχής που θα πρέπει απαραίτητα να υπογράφεται από τον γονέα/κηδεμόνα του παιδιού. Οι γονείς/κηδεμόνες υπογράφοντας την δήλωση αποδέχονται την αποκλειστική ευθύνη τους για τη συμμετοχή του παιδιού στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν θέμα υγείας ή για ατύχημα που θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Διακρίσεις – Έπαθλα: Στα παιδιά που θα τερματίσουν στον αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής.

Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

ΙΙΙ. ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2 ΧΛΜ .

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και πεζοπορία γύρω από τον χώρο της τ. ΠΥΡΚΑΛ.

Ώρα εκκίνησης: 18:15

Απόσταση πεζοπορίας: 2 χλμ.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Πλατεία πρ. Δημαρχείου Υμηττού

Περιγραφή περιπατητικής διαδρομής:

Διανύουμε την οδό Κοτυώρων  – αριστερά  την Λεωφ.  Σμύρνης – δεξιά την Ελευθερωτών – συνέχεια  στην οδό Ηλιουπόλεως  – μπαίνουμε δεξιά στον πεζόδρομο Καλύμνου- δεξιά την οδό Γυμναστηρίου / Αντρέα Λεντάκη  – δεξιά  Λεωφ.  Σμύρνης  -αριστερά  Στρατονίκης– αριστερά Κωνσταντινουπόλεως  και κατευθυνόμαστε στην πλατεία  πρ. Δημαρχείου Υμηττού.


Μετά την απονομή των σχετικών επάθλων και αναμνηστικών, θα μιλήσουν για την ΠΥΡΚΑΛ, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (πρ. Δημαρχείου Υμηττού), η Όλγα Χριστινάκη, επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος με τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού» και ο Νίκος Μπελαβίλας, αρχιτέκτονας, Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικά σχήματα, σε παρουσίαση από τον Ισίδωρο Σταμούλη.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλέφωνο: 6973309353 Όλγα Χριστινάκη
6973319517 Ελένη Διαμάντη  
Email:         [email protected]

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος