Ενημέρωση συμπολιτών μας σχετικά με τη χτεσινή(16/10/2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Για δεύτερη φορά «το ξενυχτήσαμε» στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου η ώρα έναρξης είχε οριστεί για τις 9μ.μ. και τα δεκαοκτώ θέματα αποδείχθηκαν αρκετά για να γίνει μεταμεσονύχτια η συνεδρίασή μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα παρακολούθησής της από τους Δημότες μας!

Από τα πολλά και ενδιαφέροντα της χθεσινής συνεδρίασης, σταχυολογούμε τα εξής:

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

– ΘΕΣΑΜΕ δύο σημαντικά θέματα για την υγεία των πολιτών. Το πρώτο αφορά στον έλεγχο και την απομάκρυνση του αμιάντου από δημόσιους χώρους (άλσος Άρη Αλεξάνδρου, θέατρο βράχων, 1ο και 4ο Δημοτικά Υμηττού). Επί του θέματος είχαμε αναφερθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση της ασφαλούς και ήδη έχουσας ξεκινήσει απομάκρυνσής τους. Ωστόσο, όπως καταλάβαμε, καμία πρόοδο δεν έχει σημειωθεί και μάλλον μας το κρατάνε για «Χριστουγεννιάτικο δώρο». Το δεύτερο αφορά στις καταγγελίες για κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ενημερώσαμε το σώμα ότι, με βάσει τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΤ, στον Δήμο μας υπάρχουν 53 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ενδεικτικά αναφέραμε ότι σε περίμετρο 500 μέτρων από τα σχολεία του Υμηττού στην Προύσσης (απ’ όπου και ξεκίνησαν οι καταγγελίες) υπάρχουν 6 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και στην ίδια περίμετρο του 1ου Δημοτικού Δάφνης υπάρχουν 33 κεραίες!!! Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση του θέματος. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε μόνο για τον έλεγχο της νομιμότητας των κεραιών.

– ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ προτάσεις της αντιπολίτευσης για Ψήφισμα που αφορά την δημοτική συγκοινωνία (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.), καθώς και τα ερωτήματα για τα οχήματα πλύσης των κάδων (Πόλη Φωτεινή) και τα προβλήματα καθαριότητας και περισυλλογής απορριμμάτων.

– ΖΗΤΗΣΑΜΕ τη γραπτή απαρίθμηση των μηχανημάτων του Δήμου, καθώς αναφέρθηκε (κ. Αργιανάς) ότι για κάποια οχήματα και μηχανήματα, αγνοείται η τύχη τους.

– ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΑΜΕ, σχετικά με την άθλια εικόνα στο θέμα της καθαριότητας, την αντιφατικότητα των λόγων της Διοίκησης που από τη μία έλεγε ότι τα σκουπίδια συλλέγονται κάθε μέρα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και από την άλλη ότι συλλέγονται 3 με 4 φορές την εβδομάδα και διαμαρτύρονται και άλλοι πολίτες.

– ΕΣΤΙΑΣΑΜΕ στην επικινδυνότητα χώρων αναψυχής και άθλησης, όπως η πλατεία Τσαλαγανίδη και η Γυμναστική Ακαδημία. Ειδικά για την πλατεία Τσαλαγανίδη, σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμαρτυρηθήκαμε για το ότι ενώ είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη, όπως παραδέχθηκε η δημοτική αρχή, παραμένει αφύλαχτη και ελευθέρως προσβάσιμη και ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ την άμεση λήψη δραστικών μέτρων.

– ΑΝΤΙΤΕΘΗΚΑΜΕ στην τοποθέτηση του Δημάρχου ότι δεν ακούει παράπονα και όλα είναι υπέροχα, αναφορικά με το θέμα που επανέφερε η αντιπολίτευση για τη στέγαση των νηπιαγωγείων και τα συνακόλουθα προβλήματα και αναγνώσαμε τη δημόσια ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής μας «Ο Μακρυγιάννης», η οποία αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο και τα προβλήματα που κοινώς αποδέχθηκαν ότι υπάρχουν και συζήτησαν επ’ αυτών. Αναφερθήκαμε, επίσης, στην ύπαρξη διαφόρων αιτημάτων που έχουν σταλεί από σχολεία και συλλόγους και παραμένουν στα «αζήτητα».

ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

– Οφείλουμε, καταρχάς, να ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ την απόσυρση του πρώτου θέματος της Η.Δ. που αφορούσε στην εκλογή αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, κατόπιν επιστολής του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, το οποίο ομόφωνα ζήτησε την αναβολή των σχετικών αρχαιρεσιών από τα Δημοτικά Συμβούλια, καθώς δεν έχει σταλεί ακόμα από το Υπουργείο Εσωτερικών ο επίσημος πίνακας των μελών που πρέπει να εκλέξει κάθε Δήμος βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που εξεδόθη πριν λίγες ημέρες και εμπεριέχει πλήθος ασαφειών και αντιφάσεων.

– ΕΠΙΜΕΙΝΑΜΕ και πάλι στο ότι οι περισσότερες εισηγήσεις που έρχονται προς ψήφιση στις συνεδριάσεις είναι ελλιπείς και ενίοτε θολές, φαινόμενο που πρέπει να εκλείψει σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που διέπεται από τις αρχές της Δημοκρατίας.

– ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ με τα αποσπασματικά τεχνικά έργα και τις διάφορες «αναπλάσεις» που οδηγούν σε αποτελέσματα επιεικώς απαράδεκτα, τύπου, με την ονομασία στην «καθομιλουμένη» των Δημοτών, «κολωνάκια».

– ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΑΣ σχετικά με τη νομική, αλλά και πολιτική ορθότητα της εισηγήσεως του Δημάρχου για ορισμό μελών στις σχολικές επιτροπές εξ ολοκλήρου από την παράταξή του και ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΑΜΕ τόσο το νομικό όσο και το πολιτικό διακύβευμα, επί του οποίου συμφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ο Δήμαρχος, κράτησε το θέμα εκτός σειράς Ημερησίας Διατάξεως, προκειμένου να το μελετήσει, και, τελικώς, δέχθηκε τον ορισμό εκπροσώπων και από την αντιπολίτευση. Επί του θέματος, θα επανέλθουμε.

Για τη Δημοτική Παράταξη 

«Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού»
Η επικεφαλής

Όλγα Χριστινάκη

Ενημέρωση συμπολιτών μας σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου:

Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα – Δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε κίνηση και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος