Ενημέρωση συμπολιτών μας για την έκτακτη συνεδρίαση στις 22/10 του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες, με χαρακτήρα κατεπείγοντος – όπως κατά νόμο ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ, ως αντιπολίτευση, τη σύγκλησή του- έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΑΝΑΠΤΥΞΑΜΕ τις θέσεις μας για την αναγκαιότητα απόσυρσης του άρθρου και το σκεπτικό μας ότι με την προτεινόμενη διάταξη ανοίγει μια “Κερκόπορτα” για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα (καθαριότητα, ανακύκλωση, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός), χωρίς καν τις ελάχιστες δικλείδες ασφαλείας, όπως η αιτιολόγηση της απόφασης και η πρόβλεψη για λήψη αυτής με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ ότι είναι υποχρέωση των Δημοτικών Αρχών και της Κεντρικής Διοίκησης να υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και τα συμφέροντα των πολιτών και των εργαζομένων.
ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΑΜΕ το γεγονός ότι επί σειρά ετών στον Δήμο μας οι υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες, στηρίζονται από συμβασιούχους και ωφελούμενους προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και ότι με τη νεοεισαγόμενη διάταξη το Κράτος, αντί να προβλέψει την κάλυψη των ελλείψεων με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, έρχεται να εκχωρήσει τις εργασίες αυτές στους ιδιώτες.
ΕΞΗΓΗΣΑΜΕ ότι το κόστος, οικονομικό και ποιοτικό, από τις αναθέσεις αυτές, θα είναι πολλαπλάσιο για τους πολίτες σε σχέση με τους μόνιμους εργαζόμενους και ότι θίγεται τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και τα συμφέροντα των δημοτών, αφού υποσκάπτεται ο ανταποδοτικός χαρακτήρας των δημοτικών τελών, τα οποία θα χρειαστεί να ανέβουν πολύ για να καλύψουν το κόστος της διαμεσολάβησης των εργολάβων.
ΔΗΛΩΣΑΜΕ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται και απαιτεί τον έμπρακτο σεβασμό της Κεντρικής Διοίκησης, η οποία οφείλει να τη στηρίξει με οικονομοτεχνικά εργαλεία και με αύξηση του μόνιμου και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα προσωπικού.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑΜΕ ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να δεσμευτεί ο Δήμαρχος για αλλαγή του Οργανογράμματος με στόχο την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, δέσμευση που επανέλαβε και στη χθεσινή συνεδρίαση.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ την πρόταση Ψηφίσματος των Εργαζομένων και ΕΝΩΣΑΜΕ τη φωνή μας με όλη την αντιπολίτευση.
ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΩΣ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απόσυρση του επίμαχου άρθρου και τη μη εφαρμογή του στον Δήμο μας, ακόμα και αν αυτό ψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή.

ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ Ψήφισμα κατά κάθε άρθρου που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση – όπως τα άρθρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο – και δεν διέρχεται πρώτα από το στάδιο της διαβούλευσης με τα αιρετά όργανά μας.

 
Για τη Δημοτική Παράταξη 

«Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού» Η επικεφαλής Όλγα Χριστινάκη

https://politessekinisi.gr/enimerosi-sympoliton-mas-gia-tin-ekta/

Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα –  Δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε κίνηση και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος