Ενημέρωση συμπολιτών για τα διαλαμβανόμενα στην ουσιαστικά πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου δήμου Δάφνης-Υμηττού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 31 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και ώρα έναρξης 9:30 το βράδυ, γεγονός που, όπως επεσήμανε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, δεν βοηθά τον διεξοδικό διάλογο, ούτε την παρουσία των δημοτών που θα επιθυμούσαν να την παρακολουθήσουν.
Επισημαίνουμε, επίσης, ότι η πρώτη αυτή συνεδρίαση έγινε στην εκπνοή του μήνα και παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε επιχειρήσει να συνεδριάσει με την απερχόμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Αυγούστου, με κατεπείγοντα θέματα όπως ισχυριζόταν, γεγονός που είχαμε καταγγείλει τότε. Τότε δεν υπήρξε απαρτία και τα …κατεπείγοντα θέματα, με ελλιπείς εισηγήσεις στην πλειοψηφία τους, ήρθαν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από έναν μήνα περίπου, με τον τότε Αντιδήμαρχο στη θέση του Δημάρχου και το ανάποδο.
Από τα πολλά θέματα που συζητήθηκαν σταχυολογούμε τα εξής, για τα οποία ως Παράταξη:

– ΔΩΣΑΜΕ ειδική βαρύτητα στο θέμα της απομάκρυνσης εντοπισμένου αμιάντου από δημόσιους χώρους (άλσος Άρη Αλεξάνδρου, νταμάρια) και σχολεία, για την ύπαρξη του οποίου η Δημοτική Αρχή ήταν ενήμερη, σύμφωνα και με έγγραφα που καταθέσαμε, επί μακρό χρονικό διάστημα και δεν έπραξε τίποτα. Τη γνώση περί αμιάντου παραδέχθηκε και η μέχρι πρότινος πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και νυν αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικής επιτροπής παιδείας. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και αφορά την υγεία των δημοτών και ακόμα περισσότερο την υγεία παιδιών, θα το παρακολουθούμε στενά και θα επανέρθουμε με σχετικές ανακοινώσεις μας.

– ΨΗΦΙΣΑΜΕ την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για την καθαριότητα, στηλιτεύοντας, ωστόσο, την απερχόμενη διοίκηση που, παρά τις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης, ενώ της δόθηκε τα προηγούμενα έτη η δυνατότητα για μόνιμες προσλήψεις, επέλεξε να προσφεύγει κάθε χρόνο στις ελαστικές μορφές εργασίας και τα οκτάμηνα, υπηρετώντας ένα σύστημα ομηρίας των εργαζομένων και διατηρώντας ένα άρωμα ρουσφετολογίας (ο προϋπολογισμός έτους 2019 για τις ελαστικές μορφές εργασίας είναι 585.000 ευρώ!!). ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ να διακηρύξει το δημοτικό συμβούλιο ότι επιθυμεί και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας. ΑΠΟΣΠΑΣΑΜΕ τη δήλωση του Δημάρχου ότι θα αυξήσει τις θέσεις του μόνιμου προσωπικού στον Οργανισμό του Δήμου.

– ΖΗΤΗΣΑΜΕ τη σύσταση, με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, νομικής υπηρεσίας, η οποία θα εκπροσωπεί τον Δήμο και παράλληλα θα υποβοηθά τους υπαλλήλους και τη δημοτική αρχή σε νομικά θέματα που χρήζουν γνωμοδότησης, αποφεύγοντας έτσι τις εντοπισμένες συχνές εγκρίσεις κοστοβόρων αμοιβών δικηγόρων για υποθέσεις του Δήμου.

– ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ για την ελλιπέστατη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα τεχνικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για όσα προγραμματίζονται. ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ ότι ο προϋπολογισμός επισκευής και συντήρησης των σχολείων είναι μικρός σε σύγκριση, ειδικά, με τον προϋπολογισμό άλλων δαπανών, καθώς και ότι παρά το γεγονός ότι προϋπολογίζεται συντήρηση πλατειών και συντριβανιών, αυτή είναι …έως ανύπαρκτη («κραυγαλέος μάρτυρας» τα συντριβάνια της κεντρικής πλατείας Δάφνης). ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΑΜΕ, επίσης, την τακτική του σπασίματος των ίδιων έργων σε μικρότερα, προφανώς για να γίνονται απευθείας αναθέσεις.

– ΖΗΤΗΣΑΜΕ τη δημιουργία αυτόνομου Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αναβαθμιστούν, ή μάλλον να υπάρξουν επί της ουσίας, τα ανακλαστικά του δημοτικού μηχανισμού σε κινδύνους και έκτακτες ανάγκες, πρόταση η οποία έτυχε αποδοχής.

– ΖΗΤΗΣΑΜΕ να μας δοθούν αναλυτικά οι ώρες παραχώρησης των γηπέδων που έχουν εγκριθεί για αθλητικά σωματεία και συλλόγους, τις οποίες και θα λάβουμε από τον πρόεδρο του οργανισμού πολιτισμού και άθλησης του Δήμου μας.

Εκτός Ημερησίας Διάταξης τέθηκε από την πλευρά της αντιπολίτευσης το ζήτημα της στέγασης των νηπιαγωγείων. Ως παράταξη ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Διοίκησης του Δήμου, η οποία γνώριζε ότι είχαμε ενταχθεί στη δίχρονη υποχρεωτική σχολική εκπαίδευση από τον Φεβρουάριο του 2019 και δεν είχε φροντίσει να έχει ούτε πλάνο α, ούτε πλάνο β. ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΜΕ τα ΦΕΚ και τα έγγραφα του συλλόγου εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης» που αποδεικνύουν την αντίφαση στα όσα ισχυρίζεται η δημοτική αρχή και ΖΗΤΗΣΑΜΕ την κατάθεση της αλληλογραφίας και όλων των ενεργειών στις οποίες προέβη η διοίκηση για το θέμα. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑΜΕ ότι η ίδια Δημοτική Αρχή δύο χρόνια πριν είχε κρίνει παιδαγωγικά ακατάλληλη την αίθουσα στην οποία τώρα επιστρέφουν τα νήπια στο 2ο Δημοτικό Δάφνης και ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΑΜΕ τη γενικότερη αναστάτωση που έχει προκληθεί σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Η παράταξή μας «Πολίτες σε Κίνηση», θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σας κρατάει ενήμερους για τις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητά σας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού»
Η επικεφαλής

Όλγα Χριστινάκη

https://politessekinisi.gr/ta-megala-logia-den-stegazoyn-ta-nipia/

Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα – Δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε κίνηση και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος