Ενημέρωση για Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με Θέατρο Βράχων

Η χθεσινή, αργοπορημένη κατά 5 μήνες, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της διεκδίκησης από ιδιώτες εκτάσεων στην περιοχή του Θεάτρου Βράχων (Λόφος Κοπανά) κατέληξε στο προφανές, που είναι η ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας όταν κινδυνεύουν κοινωνικά αγαθά και κεκτημένα με αγώνες χρόνων. Η εφετειακή απόφαση εις βάρος των Δήμων Δάφνης Υμηττού και Βύρωνα που επιδικάζει την περιοχή σε ιδιώτες μας βρίσκει όλους απέναντι. Λάθος χειρισμοί και παραλείψεις που έχουν γίνει, θα κριθούν. Τώρα, όλοι μαζί, οφείλουμε να διατρανώσουμε ότι το Θέατρο Βράχων ανήκει στον λαό, για αναψυχή, πολιτισμό, αθλητισμό. Το δημόσιο συμφέρον ορίζει την προστασία του περιβάλλοντος και των δημόσιων αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, έννοιες συνυφασμένες με την ποιότητα ζωής. Αυτή η ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας καλεί να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και όλοι μαζί, οι ελεύθερα προσβάσιμοι χώροι για αναψυχή, πολιτισμό, αθλητισμό να αυξηθούν και όχι να μειωθούν. Θέατρο Βράχων, ΠΥΡΚΑΛ, Γυμναστική Ακαδημία είναι ένα τρίπτυχο για κοινούς αγώνες. Εμείς ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι και τα τρία αποτελούν κόκκινη γραμμή και θα σταθούμε απέναντι σε δικαστικές αποφάσεις και κυβερνητικές επιλογές.

• Όχι το Θέατρο Βράχων στα χέρια ιδιωτών!
• Ναι στην προστασία του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του Θεάτρου Βράχων!

• Όχι η ΠΥΡΚΑΛ στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων!
• Ναι στην ΠΥΡΚΑΛ- πάρκο ζωής, υπερτοπικής εμβέλειας, με ήπιες δράσεις αναψυχής και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους!
• Όποιος κάνει ότι δεν βλέπει το ένα (ΠΥΡΚΑΛ), πώς να παλέψει για το άλλο (ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ);
• Θα συμμετέχουμε στον διαπαραταξιακό διάλογο για κοινό Ψήφισμα για το Θέατρο Βράχων, αλλά ζητάμε το ίδιο και για την ΠΥΡΚΑΛ.
• ΚΑΛΟΥΜΕ όλους να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ από κοινού και για τα δύο μεγάλα ζητήματα.

Για τους Πολίτες σε Κίνηση

Η επικεφαλής & δημοτική σύμβουλος  
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης


Όλγα Χριστινάκη:

ΚΑΙ κινδυνεύει το Θέατρο Βράχων και η ευρύτερη περιοχή του Λόφου Κοπανά να περιέλθουν σε ιδιώτες ΚΑΙ εκχωρούμε αμαχητί στα σχέδια της Κυβέρνησης την ΠΥΡΚΑΛ.
Δυστυχώς, οι ελεύθεροι χώροι, οι χώροι πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού, φαίνεται να μη συγκινούν και πολύ τη Δημοτική Αρχή!
Συγκινούν όμως όλους εμάς που έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε αυτές τις όμορφες γειτονιές, που έχουμε επιλέξει να γεράσουμε σε αυτές τις όμορφες γειτονιές, που έχουμε επιλέξει να ζήσουμε σε αυτές τις όμορφες γειτονιές!
Όποιος έχει ψυχή να παλέψει για μια εις βάρος του Δήμου μας δικαστική απόφαση για το Θέατρο Βράχων, πρέπει να χει διπλή ψυχή να παλέψει για μια εις βάρος μας καταδικαστική, για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, απόφαση της Κυβέρνησης!
Η ΠΥΡΚΑΛ, αντί να γίνει πάρκο ζωής, όπως όλοι λίγο πολύ δεσμευόμασταν προεκλογικά, γίνεται αυλή για Υπουργεία.
Κάποιοι βολεύονται στον αστερισμό του «περιμένοντας τις μελέτες»… Όχι, όμως, εμείς!!!
Στο βίντεο η αρχική μου τοποθέτηση στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 Μαΐου (τι κι αν εμείς φωνάζαμε από τον Δεκέμβρη) για το ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ.

 

 

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος