Αντί για όμορφα λόγια για το περιβάλλον, ας κάνουμε όμορφες πράξεις!

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα είναι μια ακόμη αφορμή για βαρύγδουπες δηλώσεις και εξευγενισμένα Δελτία Τύπου, συνοδευόμενα από τις απαραίτητες φωτογραφίες προσώπων που έχουν, ηθελημένα, μπερδέψει την αυτοπροβολή με τη θεσμικότητα. Όμως τα κούφια λόγια, καμία αξία δεν έχουν. Αξία έχει να προλάβουμε τώρα, να σώσουμε το αύριο των παιδιών μας.

Ως δημοτική παράταξη, έχουμε επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το τερατούργημα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στα σπλάχνα της πόλης μας. Οι χιλιάδες τόνοι τσιμέντου και η επιβάρυνση που θα δεχθεί ο δήμος μας από το Κυβερνητικό Πάρκο θα κληροδοτήσουν το χειρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις γειτονιές μας. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα στραφούν στη μόνη λύση που θα τους απομείνει, το «όπου φύγει, φύγει».

Για εμάς, το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ αποτελεί προτεραιότητα και δεν πρόκειται να αφήσουμε σε κανέναν το περιθώριο να πει «δεν ήξερα». Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε να κάνουμε εκδήλωση για το περιβάλλον στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, όμως οι ιθύνοντες μας αρνήθηκαν, επικαλούμενοι ως λόγο αρνήσεως ότι «λειτουργεί αμυντική βιομηχανία πιστοποιημένη κατά ΝΑΤΟ και διεπόμενη από τον Κανονισμό Βιομηχανικής Ασφάλειας». Οι ίδιοι λόγοι δεν εμπόδισαν βέβαια την παραχώρηση του χώρου για τηλεοπτικά γυρίσματα, όπως στηλιτεύει και το σωματείο των εργαζομένων ΕΑΣ με ανακοίνωσή του.  Παρά το γεγονός ότι καλέσαμε τον Δήμαρχο να πάρει θέση, αυτός, και πάλι, επέλεξε τη σιωπή.

Θεωρούμε ότι τούτη την κρίσιμη περίοδο η υποκρισία περιττεύει. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, για ακόμη μία φορά, η Δημοτική Αρχή, Δήμαρχος κι Αντιδήμαρχοι, αγνόησαν τις εκκλήσεις μας για αναθεώρηση της στάσης τους για την ΠΥΡΚΑΛ. Καταθέσαμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε ένα κοινό αίτημα απόσυρσης της τροπολογίας της Κυβέρνησης που δρομολογεί τη δημιουργία μιας τσιμεντούπολης στην ΠΥΡΚΑΛ, αλλά και πάλι βρήκαμε απέναντί μας «τοίχο», καθώς αυτοί που θα έπρεπε, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπαράταξης που διοικεί, κάνουν ότι δεν βλέπουν τι μας περιμένει. Πολυώροφα μεγαθήρια, κυκλοφορική συμφόρηση, καυσαέριο, επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα κλιματιστικά, μια ακόμη ανθρωπούπολη στοιβαγμένη στα γραφεία της, αυξημένα μέτρα ασφαλείας, συχνές διακοπές κυκλοφορίας και πολλά ακόμα «όμορφα» είναι το μέλλον της περιοχής μας, αν δεν αντιδράσουμε στο ΣΗΜΕΡΑ.  

Αντί, λοιπόν, για όμορφα λόγια για το περιβάλλον, ας κάνουμε όμορφες πράξεις!

Ναι στο Πάρκο, όχι στην Υπουργούπολη!

Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη   

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος