Ανακοίνωση σχετικά με την ανάγκη για άμεση σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού

Ανακοίνωση – Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού

Σκοπός της παρέμβασής μας είναι η, για άλλη μια φορά, συνδρομή στη βελτίωση και ενεργοποίηση των δράσεων της Δημοτικής Αρχής στη θεσμική της λειτουργία. Δυστυχώς η έως τώρα στάση της δείχνει ότι προτιμάει να μένει στην εικόνα και όχι στην ουσία, βλέποντας «ανταγωνιστικά» τις προτάσεις των υπόλοιπων μελών του ΔΣ. Συνοπτικά, λοιπόν, επισημαίνουμε τα εξής:

  • Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται μέσω των υπηρεσιών και της Ιστοσελίδας του Δήμου, η οποία στις 14-02-2021, με τις παρούσες δύσκολες καιρικές συνθήκες, ήταν εκτός λειτουργίας. Η χρήση προσωπικών σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις  φωτογραφιών και τον σχετικό σχολιασμό, δεν καλύπτει, προφανώς, τη θεσμική υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.
  • Έχει ζητηθεί επανειλημμένως από την παράταξή μας η σύσταση, στελέχωση και λειτουργία αυτοτελούς γραφείου Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ανταποκριθεί η Δημοτική Αρχή και, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες κάποιων εμπλεκόμενων και υπαλλήλων, δεν υφίσταται επί της ουσίας ουσιαστική θωράκιση του Δήμου μας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:
    1. Δεν υπάρχει 24ωρη λειτουργία της ΠΠ του δήμου με αντίστοιχα τηλέφωνα και υπεύθυνους/υπεύθυνες επικοινωνίας, κάτι που σε συνθήκες όπως οι τρέχουσες θα έπρεπε να είναι αυτονόητο
    2. Δεν υπάρχει ενημέρωση και συγκεκριμένη δομή και εξοπλισμός του «μηχανισμού» που καλείται, εν προκειμένω, αλλά και σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε προβλήματα [εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή]
    3. Δεν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, όπως επιτήρηση και προστασία επικίνδυνων δρόμων από χιόνι και πάγο.

Καλείται και πάλι η ΔΑ να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου ΠΠ με 24ωρη λειτουργία και επαρκή και εξειδικευμένη στελέχωση.

  • Η παρέμβασή μας για τη λήψη μέτρων προς στήριξη των άστεγων πολιτών, έγινε με βάση την περσινή εμπειρία από την οποία προέκυψε ότι έπρεπε να ασκηθεί ισχυρή πίεση, προκειμένου, με μεγάλη καθυστέρηση να υπάρξει κάποια, έστω ημίμετρη, αντιμετώπιση του προβλήματος από τη Δημοτική Αρχή. Ακόμα και σήμερα φαίνεται να αγνοείται επιδεικτικά η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, για την εφαρμογή της οποίας ουδεμία απάντηση λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα ως προς την πρόβλεψη διανυκτέρευσης των αστέγων, αφού προστέθηκε εκ των υστέρων η αφηρημένη ένδειξη ότι υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης, δεν έχει δοθεί καμία σχετική πληροφορία. Σε κάθε περίπτωση, όπως πράξαμε και στο παρελθόν, είμαστε στη διάθεση της Δ.Α., προκειμένου να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες.

Για τους Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού
Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης

Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης

Ανδρέας
 Ανδρουλάκης

Ανακοίνωση σχετικά με την ανάγκη για άμεση σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας με 24ωρη λειτουργία και επαρκή και εξειδικευμένη στελέχωση.

Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα – Δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε κίνηση και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος