Έκτακτο Δ.Σ. Δάφνης Υμηττού με θέμα την ΕΑΣ-ΠΥΡΚΑΛ 14/4/2021 (Βίντεο)

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης Υμηττού, της οποίας τη σύγκληση είχε προκαλέσει η αντιπολίτευση με γραπτό αίτημά της, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τη μεταγκατάσταση των ΕΑΣ και τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στον χώρο της τ. ΠΥΡΚΑΛ.
Επί 6 και πλέον ώρες προσπαθούσε ο δήμαρχος και οι συμπολιτευόμενοι σύμβουλοί του να μας πείσουν ότι δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το έργο που τόσες μέρες ο δήμαρχος προμόταρε ως ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί και ότι θα επιφυλαχθούν να απαντήσουν συνολικά, εφόσον δουν τις μελέτες και τα σχέδια.
Δεν μπόρεσαν, ωστόσο, να απαντήσουν πειστικά σε κανένα από τα θέματα που έθεσε η αντιπολίτευση, αποδομώντας τόσο το «περίφημο» σχέδιο, όσο και τις σαθρές προσπάθειες του δημάρχου να δικαιολογήσει τις αντιθεσμικές του κινήσεις, με τις οποίες έβγαλε προς τα έξω την εικόνα ενός δήμου που είναι αρωγός στα εξαγγελθέντα.
Και ενώ όλοι συμφωνούσαμε ότι παραμένουμε σταθεροί στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2011, σύμφωνα με την οποία ο χώρος προορίζεται για ΠΑΡΚΟ και όχι για ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, όταν έφτασε η ώρα να ψηφίσουμε υπέρ αυτού, οι 16 σύμβουλοι του δημάρχου, που λίγο πριν είχε δώσει εντολή για το τι ψηφίζει η πλειοψηφία, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ με την ψήφο τους ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ !
Για εμάς η θέση μας παραμένει ξεκάθαρη και αταλάντευτη. Το ΠΑΡΚΟ της απόφασης του 2011, το πάρκο που διακηρύσσαμε όλοι τόσα χρόνια, το πάρκο που και οι ίδιοι είχαν στις προεκλογικές εξαγγελίες τους (εκτός αν επρόκειτο περί υφαρπαγής ψήφων), το πάρκο που ονειρευόμαστε όλοι ανέκαθεν, θα γίνει και θα είναι ελεύθερο πρόσβασης για όλους τους δημότες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες, χωρίς να δεσπόζει στην καρδιά του ένα ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ!
Ζητάμε από όλους να ακούσουν προσεκτικά τη χθεσινή συνεδρίαση και να αξιολογήσουν τα επιχειρήματά μας και την «φάσκω και αντιφάσκω» στάση της διοίκησης. Αν πέσουν οι πρώτες «υπογραφές» δεν θα δικαιούται κανένας μας να πει ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ!

Η αρχική τοποθέτηση της Όλγας Χριστινάκη επικεφαλής των Πολιτών σε κίνηση Δάφνης-Υμηττού

Η τελική τοποθέτηση της Όλγας Χριστινάκη επικεφαλής των Πολιτών σε κίνηση Δάφνης-Υμηττού

Τοποθέτηση Γεωργίου Μπόκαρη δημοτικού συμβούλου με τους Πολίτες σε Κίνηση

 

Τοποθέτηση Ανδρέα Ανδρουλάκη δημοτικού συμβούλου με τους Πολίτες σε Κίνηση

Τοποθέτηση Ερρίκου Μαργαρίτη δημοτικού συμβούλου με τους Πολίτες σε Κίνηση

Τοποθέτηση Κώστα Αντωνιάδη δημοτικού συμβούλου με τους Πολίτες σε Κίνηση

Τοποθετήσεις Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού

  

Κλείσιμο Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης Υμηττού σχετικά με την τ. ΠΥΡΚΑΛ
Στο τέλος η αντιπολίτευση ζήτησε να ψηφιστεί αυτό που έλεγαν ότι συμφωνούμε όλοι, ότι δηλαδή θέλουμε το ΠΑΡΚΟ όπως το ζητούσαμε τόσα χρόνια και οι 16 ψήφοι της συμπολίτευσης ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ακόμα και ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, δίνοντας χρόνο στις «υπογραφές» να πέσουν….

Το Συνολικό βίντεο της συνεδρίασης διάρκειας 6 ωρών

Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα – Δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε κίνηση και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος