Με 2 μόνο άτομα διαβούλευση δεν κάνεις, άλλα πράγματα μπορεί…

Το πράσινο ταμείο χρηματοδοτεί τη μελέτη ΣΦΗΟ(Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων) σε όλους τους δήμους της χώρας. Ειδικά στον δήμο Δάφνης-Υμηττού η μελέτη έχει προϋπολογισμό 44.640€.
Οι νόμοι Βορίδη-Θεοδωρικάκου επιτρέπουν να περάσει μόνο τυπικά από μια επιτροπή και να πληρωθεί ο ανάδοχος με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς βέβαια να είναι υποχρεωτικό.
Έτσι λοιπόν και ο δήμος μας, αφού το ανέβασε στην ιστοσελίδα του δήμου για να φύγει η υποχρέωση, το έστειλε για πληρωμή, χωρίς καμία διαβούλευση με το δημοτικό συμβούλιο, την επιτροπή διαβούλευσης, τους φορείς της πόλης και φυσικά τους πολίτες.
Το ερωτηματολόγιο της διαβούλευσης συμπλήρωσαν μόνο 2(δύο!!) πολίτες (ο ένας, ο δημόσιος υπάλληλος ήμουν εγώ). Μάλιστα η πρόταση μου για αλλαγή στη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης “γειώθηκε” με συνοπτικές διαδικασίες, αφού όπως αναφέρεται ψευδώς “..στη προτεινόμενη θέση -Πλατεία Κονδύλη στη Δάφνη- υπάρχει οδική σήμανση όπου απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων επί των εν λόγω οδών”.(Επισυνάπτω φωτογραφία με το σημείο που υποτίθεται απαγορεύεται η στάση και στάθμευση. Ούτε καν πήγε κάποιος από εκεί να το δει!)
Ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από τη διαδικασία της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε!!!
Κρίμα πραγματικά νέοι άνθρωποι να είναι τόσο προκλητικά αδιάφοροι. Και δεν μιλάω μόνο για τον δήμαρχο, αλλά για όλη την ομάδα που διοικεί τον δήμο.
Έρχονται εκλογές και θα σας ζητήσουν ξανά την ψήφο σας. Να τους χαίρεστε!
Προσωπικά ντρέπομαι για την κατάντια του δήμου μου.
Πραγματικά, θέλω να μου πείτε εάν είμαι υπερβολικός!
Υ.Γ.1 Εδώ μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έκθεση της υποτιθέμενης διαβούλευσης: 
https://drive.google.com/file/d/1raQjwqFH19VlBpqOdZwiBQaOsTd2mt6I/view?usp=sharing
Υ.Γ.2 Εννοείται ότι έχω ενημερώσει το πράσινο ταμείο, αλλά προφανώς δεν τους απασχολεί τίποτα άλλο εκτός από την απορρόφηση των χρημάτων.
Υ.Γ.3 Η ίδια πάνω-κάτω διαδικασία ακολούθησε ο δήμος μας και στη μελέτη του ΣΒΑΚ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) που χρηματοδοτήθηκε και αυτή από το πράσινο ταμείο, αλλά και σε κάθε νέο έργο που πραγματοποιείται.
 
Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος