Κοινή Δήλωση διαμαρτυρίας Αντιπολίτευσης Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Δήμου Δάφνης-Υμηττού, κ. Μπινίσκο Αναστάσιο :

Με απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη αποφυγής της δια ζώσης συνεδρίασης, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Ευτυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει εξαιρετικές δυνατότητες, εύχρηστες, απλές, ανέξοδες και αδιαμφισβήτητες.

Ωστόσο, εσείς επιλέξατε, παρά τις παραινέσεις και τις επιστολές της αντιπολίτευσης για συνεργασία και συνεννόηση, να μας αποστείλετε, χωρίς καμία πρότερη συνεννόηση, πρόσκληση για «δια περιφοράς» συνεδρίαση, χωρίς καν να αναφέρετε τον τρόπο διεξαγωγής της. Σε ερωτήματά μας, απαντήσατε με ένα πινακάκι ψηφοφορίας, που θα πρέπει να συμπληρώσει κάθε Δημοτικός Σύμβουλος και να σας αποστείλει με email. Περαιτέρω, οι εισηγήσεις που μας αποστείλατε είναι και πάλι ελλιπείς και αόριστες.

Η διαδικασία που επιλέξατε, αλλά και η γενικότερη άρνησή σας στο να κρατάτε ενήμερη την αντιπολίτευση, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αρνηθούμε να υποβιβάσουμε με τη συμμετοχή μας σε αυτή την ελλιπή διαδικασία τον ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου σε έναν ψηφοδότη, χωρίς δυνατότητα ανακοινώσεων, τοποθετήσεων, ερωτοαπαντήσεων κλπ.

Δεν συμμετέχουμε, λοιπόν, σε αυτή την παρωδία Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάμε να μεριμνήσετε άμεσα για χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων (τηλεδιάσκεψη) για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων, ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα διαλεκτικής συνεδρίασης, να μπορούμε να θέσουμε θέματα και ερωτήματα, να επισημάνουμε, να προτείνουμε και να υπάρχει μια εποικοδομητική συνεδρίαση. Ζητάμε, επίσης, τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης για το θέμα του κορονοϊού, την αντιμετώπισή του, αλλά και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών του, η συζήτηση επί του οποίου προτάθηκε από την αντιπολίτευση και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, επί της ουσίας, την αποφύγατε. Ιδέες και προτάσεις μπορεί να έχουμε όλοι και μια διαλογική συζήτηση μπορεί να συμβάλει στη γέννηση και νέων.

Στις «μάχες», πρέπει να υπάρχει συστράτευση δυνάμεων, με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανδρουλάκης Ανδρέας
Αντωνιάδης Κώστας
Αργιανάς Δημήτρης
Δαουλάρης Γιώργος
Λαγδά Δέσποινα
Μαργαρίτης Ηλίας Ερρίκος
Μητροβγένης Γιώργος
Μπόκαρης Γιώργος
Μπουρνελές Νίκος
Ντίνος Νίκος
Τσούτσουρας Δημήτρης
Χριστινάκη Όλγα

Κοινή Δήλωση διαμαρτυρίας

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος