Δελτίο Τύπου Σχετικά με τη χθεσινή(12/9/2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ΠΥΡΚΑΛ

Στη χθεσινή (12/9/2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ, που είχαμε ζητήσει ως αντιπολίτευση ΜΑΘΑΜΕ:

  1. Ότι το γραπτό αίτημα αντιπολίτευσης, αντιπροέδρου και γραμματέα δημοτικού συμβουλίου για κατάλληλο χώρο και χρόνο συνεδρίασης δεν υπάρχει, αν δεν το πει ο πρόεδρος ότι υπάρχει.
  2. Ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης για αναβολή της συνεδρίασης, προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος και χρόνος, μπορεί να συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης που αιτούμαστε να αναβληθεί. Αφού συνεδριάσουμε, ας αναβάλουμε….
  3. Ότι οι παριστάμενοι φορείς και πολίτες που θέλουν να τοποθετηθούν θα πρέπει ευλαβικά να ακούσουν τους αιρετούς και όσοι αντέξουν ως τα ξημερώματα, βλέπουμε… Όχι οι αιρετοί να ακούσουν τους πολίτες, αλλά οι πολίτες τους αιρετούς.
  4. Ότι εκπρόσωπος σωματείου που δηλώνει δημοσίως όνομα και ιδιότητα, πρέπει να φέρει και γραπτά διαπιστευτήρια για τις θέσεις του.
  5. Ότι παρά τις διαχρονικές προεκλογικές και όχι μόνο δεσμεύσεις όλων τους ότι η ΠΥΡΚΑΛ θα διεκδικηθεί και θα δοθεί στους πολίτες ως αληθινό πάρκο, αυτοί αυτοαξιολογήθηκαν ως ανίκανοι να το κάνουν. Τι κι αν σας είχαν τάξει; Μπερδεύτηκαν! Δεν μπορούν ούτε να το κάνουν πάρκο, ούτε να το συντηρήσουν. Εμείς βέβαια το είχαμε καταλάβει από καιρό ότι δεν μπορείτε, κύριοι/ες διοικούντες, ούτε τα μικρότερα, πόσο μάλλον αυτό. Κρίμα όμως σε όσους ξεγελάσατε και υφαρπάξατε την ψήφο τους με ψέματα.
  6. Ότι τόσο καιρό η Κυβέρνηση τους έκλεινε την πόρτα. Ενάμιση χρόνο, είπαν οι ίδιοι, κυνηγάνε την Κυβέρνηση να ενημερωθούν, και αυτοί τους αγνοεί. Να τη μαλώσουμε! Εδώ και ενάμιση χρόνο φωνάζουμε, αν δεν μπορείτε να ακουστείτε, να βγούμε όλοι μαζί μπροστά και να απαιτήσουμε. Και εσείς μας κοιτάτε αφ’ υψηλού. Και χθες καταδεχθήκατε να παραδεχθείτε ότι είστε απλώς για το χειροκρότημα και ούτε καν σας έχει περάσει απ’ το μυαλό η σκέψη να παραιτηθείτε. Ούτε ένας σας. Ούτε μία σας.
  7. Ότι, ΚΥΡΙΩΣ, ενάμιση χρόνο τώρα που φωνάζουμε για το έγκλημα της Υπουργούπολης και πως δεν το σηκώνει ο δήμος μας, οι κύριοι/ες της συμπολίτευσης δεν είχαν ακούσει τίποτα. Τους 14.000 υπαλλήλους, που ο κύριος Σκέρτσος από την πρώτη εβδομάδα είπε ότι θα μας έρχονται καθημερινά στην αυλή μας, πρώτη φορά τους διάβασαν στη ΣΜΠΕ. Ο κος Σκέρτσος ήταν φήμες. Ο κος Μητσοτάκης που μας έδειξε, παρουσία των δημοτικών «αρχόντων», πολυώροφα τσιμεντένια κτήρια και όλη σχεδόν τη δημόσια διοίκηση εδώ, φήμες κι αυτός; Νομίζουν ότι τους έκανε πλάκα στις 3 του Απρίλη 2021, όταν τον χειροκροτούσαν; Νομίζουν ότι τους έκαναν πλάκα οι μελέτες και τα δεδομένα που έβγαιναν στον αέρα και που συνέχεια τους ζητούσαμε να πάρουν θέση και αρνούνταν; Οι κύριοι/ες της συμπολίτευσης, ακόμα και αυτοί/αυτές που έλεγαν ότι είναι σούπερυπέρ του Κυβερνοπάρκου, ακόμα και ο δήμαρχος που έβγαινε σε ραδιοφωνικές εκπομπές ενθουσιασμένος με το μεγάλο έργο, τώρα κατάλαβαν ότι ο δήμος μας δεν σηκώνει άλλον έναν δήμο στοιβαγμένο στην καρδιά της πόλης και ότι πρόκειται για τερατούργημα και τσιμεντούπολη. Χρονοκαθυστέρηση ενάμιση έτους. Ακριβή χρονοκαθυστέρηση.
  8. Ότι αφού λοιπόν δεν μπορούν ούτε το πάρκο να συντηρήσουν, ούτε ανάστημα να υψώσουν στην Κυβέρνηση και να πουν όχι, ας παζαρέψουν, ας επαιτήσουν, ας, τέλος πάντων, στείλουν μια πρόταση, μπας και τη διαβάσει κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος, μια πρόταση που να λέει όχι 14.000 υπαλλήλους, δεν αντέχουμε, στείλτε μας 4.000, τους πιο ήρεμους, όσους χωράνε βρε παιδί στα υπάρχοντα κτήρια, που, ελάτε, πάρτε τα και δώστε μας και κάτι ακόμα εμάς, να χουμε να λέμε. Εμείς, καλή μας Κυβέρνηση που μας αγνοείς, δεν ψηφίζουμε όχι, όπως ζητάει η αντιπολίτευση, σας στέλνουμε τη γνώμη μας, ως φρόνιμα παιδιά. Εξάλλου, μας καλέσατε και στην εξαγγελία. Παίξαμε κι ένα ρόλο στο βιντεάκι σας. Πώς να σας πούμε τώρα ότι «βράζει» ο δήμος μας με τα παράλογα και καταστροφικά σχέδιά σας;

Και έτσι έγινε! Ψήφισαν όχι στο να  πούμε ομόφωνα και ευθαρσώς στην Κυβέρνηση ότι το μέλλον μας, μας ανήκει και ότι θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Θα στείλουν τη γνώμη τους…. Σε αυτούς που ενάμιση χρόνο τους αγνοούσαν.

Ιστορίες δημο(κρα)τικής τρέλας! Ή απλώς… υπακοής και συμφερόντων!

Για τους Πολίτες σε Κίνηση

Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ηλίας Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/9/2022 σχετικά με την ΠΥΡΚΑΛ:

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος