Ανακοίνωση – Κάλεσμα για συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Υπουργούπολης στην ΠΥΡΚΑΛ

20/1/2023

Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια την παραμονή Πρωτοχρονιάς να «συζητηθεί» η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τη δημιουργία της Υπουργούπολης στην ΠΥΡΚΑΛ παραμονή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δια περιφοράς, δηλαδή χωρίς καθόλου επί της ουσίας συζήτηση, εισάγεται αυτή ως θέμα σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ΤΕΤΑΡΤΗ, 25/01/2023 και ώρα 15:30.

Καθώς η τοπική και κεντρική διοίκηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το όλο θέμα της ΠΥΡΚΑΛ να περάσει «νύχτα», οφείλουμε να δώσουμε την απάντησή μας και να έχουμε μια ισχυρή αντιπροσωπευτική παρουσία, ως πολίτες του τόπου μας που μας νοιάζει το μέλλον του, στη συνεδρίαση αυτή.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, τα δημοτικά συμβούλια των όμορων δήμων, τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ και όλους όσοι έχουν καταλάβει την πολυεπίπεδη σπουδαιότητα του θέματος, να κάνουν σαφές στους ενορχηστρωτές αυτού του εγκλήματος ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου μας, Δήμαρχο και Αντιδημάρχους, να πράξουν, έστω και τώρα, το σωστό και να μην παραδώσουν την πόλη στους «βαρβάρους». Ας μην αιθεροβατούμε όμως. Η ώρα των δημοτικών αρχών πέρασε. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Ο καθένας και η καθεμία μας οφείλει να πάρει θέση. Συμμετέχοντας!

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την ΠΥΡΚΑΛ (θέμα 4ο Ημερήσιας Διάταξης) θα γίνει στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).


Για τη Δημοτική Παράταξη
Η επικεφαλής & δημοτική σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη


Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος