Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός μέσω Internet ΛΥΣΙΑΣ

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός μέσω Internet ΛΥΣΙΑΣ
1-31 Μαρτίου κάθε χρόνο (Α’ Φάση)

Δυνατότητα συμμετοχής στο ΛΥΣΙΑ έχουν όλοι οι Έλληνες μαθητές Δ΄ – Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό (Απόδημος Ελληνισμός). Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις στη χρήση των υπολογιστών, παρά μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες πληροφορούνται τους όρους από τον δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ ή τα σχολεία τους. Μπορούν να συμμετέχουν σε δοκιμαστικά παιχνίδια (demo) για να εξοικειωθούν με τους κανόνες του παιχνιδιού. Η συμμετοχή απαιτεί τη δημιουργία προσωπικής ταυτότητας με εγγραφή, η οποία περιλαμβάνει:

  • Όνομα (USERID) και ΜΥΣΤΙΚΟ κωδικο (PASSWORD) – (μοναδικά για κάθε χρήστη),
  • Προσωπικά Στοιχεία (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο, τάξη, σχολείο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), τα οποία αξιοποιούνται μόνο στον ΛΥΣΙΑ.
Κάθε χρήστης έχει ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΟΝΟΜΑ (USERID) με το οποίο μπορεί να συμμετέχει και στις δύο φάσεις του διαγωνισμού. Σε περίπτωση δήλωσης ανακριβών στοιχείων ή δημιουργίας πολλών κωδικών, αποκλείεται η συμμετοχή στην τελική φάση του ΛΥΣΙΑ.

 

Σκοπός του παιχνιδιού

Ψάχνεις σε 7 «Κόσμους» 8 αντικείμενα, βρίσκεις τα 56 αυτά διαφορετικά αντικείμενα, απαντάς στις ερωτήσεις που κρύβονται στα αντικείμενα και πετυχαίνεις το μεγαλύτερο δυνατό σκορ!

Κανόνες του παιχνιδιού

Ψάχνεις…
  • Επιλέγεις έναν από τους 7 Κόσμους και ψάχνεις τα 8 αντικείμενά του.
Βρίσκεις…
  • Εντοπίζεις ένα αντικείμενο και το επιλέγεις.
  • Μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση με την οποία αυτό συνδέεται, ή να το φυλάξεις στη συλλογή σου για να απαντήσεις αργότερα και να μαζέψεις μερικά ακόμη ή όλα τα αντικείμενα.
Απαντάς…
  • Απαντάς σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστού/λάθους, που επιλέγονται τυχαία από μία μεγάλη ομάδα ερωτήσεων.
  • Κάθε ερώτηση ανήκει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δυσκολίας. Τα επίπεδα δυσκολίας συνολικά είναι 8 (το 1ο είναι το δυσκολότε-ρο και το 8ο είναι το ευκολότερο)!
  • Χρησιμοποιείς τα εργαλεία του παιχνιδιού (αριθμομηχανή, μηχανή αναζήτησης κλπ).
  • Ψάχνεις, βρίσκεις, απαντάς οποτεδήποτε, με οποιαδήποτε σειρά, ή και διακόπτεις για να συνεχίσεις άλλη φορά!
Πετυχαίνεις…
  • Παίρνεις για την 8η ερώτηση 10, την 7η 20, … τη 2η 70, την 1η 80 βαθμούς!
  • Ο βαθμός μιας ερώτησης μειώνεται στο μισό, με τη βοήθεια «50:50».
  • Ο χρόνος απάντησης των ερωτήσεων λαμβάνεται υπόψη μόνο σε ισοβαθμίες.
  • Ενημερώνεσαι συνεχώς ανά Κόσμο και συνολικά για το σκορ σου.
Για την εξοικείωση με τους κανόνες υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε δοκιμαστικά παιχνίδια οποτεδήποτε και οσεσδήποτε φορές.
Στην αρχική φάση μπορείς να παίξεις μέχρι 3 παιχνίδια. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού γνωρίζεις τις ατομικές επιδόσεις σου αλλά και το σκορ βάσης της τάξης σου (δηλαδή το σκορ του/της 300ού/ής), το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τις συμμετοχές.
Στην τελική φάση το παιχνίδι είναι ακριβώς ίδιο με αυτό της αρχικής φάσης, περιλαμβάνει όμως 5 αντικείμενα – ερωτήσεις ανά Κόσμο, δηλ. 5×7=35 ερωτήσεις συνολικά. Οι 35 ερωτήσεις είναι ίδιες ανά τάξη για όλους τους συμμετέχοντες. Το παιχνίδι ξεκινάει με 60 βαθμούς δώρο για κάθε κόσμο!
 

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.lysiasedu.org/

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος