Οι εκλογές αποτελούν το ύψιστο δικαίωμα έκφρασης της λαϊκής βούλησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Οι εκλογές αποτελούν το ύψιστο δικαίωμα έκφρασης της λαϊκής βούλησης και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε την ετυμηγορία της κάλπης και να προασπιζόμαστε το ανόθευτο αυτής.

Επειδή, όπως ίσως γνωρίζετε οι περισσότεροι, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, ο συνδυασμός μας, «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού», έμεινε, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, εκτός του β γύρου και της διεκδίκησης της δημαρχίας για 10 μόλις ψήφους – ένα νούμερο που στατιστικά δικαιολογεί ενδεχόμενο λάθους – και επειδή είχαμε σωρεία παραπόνων και καταγγελιών για την εκλογική διαδικασία, αποφασίσαμε να αιτηθούμε τον έλεγχο του εκλογικού υλικού και την επανακαταμέτρηση των ψήφων, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα αποτύπωνε την αυθεντική βούληση των συμπολιτών μας. Το αίτημά μας έγινε δεκτό και στις 11 Ιουλίου κληθήκαμε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών στον ως άνω έλεγχο, παρουσία Δικαστών, καθώς και του Επικεφαλής και εκπροσώπων του συνδυασμού «Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή». Διευκρινίζουμε ότι, θεωρήσαμε σωστό, μέχρι να γίνει ο έλεγχος αυτός, να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, προκειμένου να μη δημιουργήσουμε σύγχυση στην κοινή γνώμη και κλίμα αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Ωστόσο, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψε η αδιαμφισβήτητη υποχρέωσή μας, απέναντι σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας και, κυρίως, απέναντι σε όσους άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, να προχωρήσουμε στην κατάθεση Ένστασης επί του ανακηρυχθέντος αποτελέσματος των εκλογών, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, και να ζητήσουμε, με βάση τα στοιχεία, την ακύρωση της απόφασης ανακήρυξης των αποτελεσμάτων του α γύρου και την επανάληψη του β γύρου. Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα, η δικάσιμος προσδιορίστηκε για αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένουμε την απόφαση που θα δικαιώσει την Ένστασή μας και θα ορίσει την επανάληψη του β γύρου των εκλογών με τη συμμετοχή μας σε αυτόν.

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι, ανεξαρτήτως της έκβασης τόσο της δίκης όσο και του ακόλουθου εκλογικού αποτελέσματος, η δημοτική μας κίνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού και να παραμείνει ενεργή και πραγματικά παρούσα στα δημοτικά δρώμενα. Θα είμαστε δίπλα σας, από όποια θέση μας τάξετε με την ψήφο σας, στις γειτονιές της πόλης μας, για να παλέψουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας στον Δήμο μας και να χτίσουμε από κοινού ένα νέο όραμα, για εμάς και τα παιδιά μας! Δεδομένου, μάλιστα, ότι η πιθανή επανάληψη του β γύρου θα γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου -επίσημη έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου- διευκρινίζουμε ότι μέχρι την τελική έκβαση των εκλογών, θα ενεργούμε από τη θέση που μας έχουν ορίσει τα πρώτα αποτελέσματα, αν και αμφισβητούμενα πλέον κατ’ εμάς, και ότι οι δέκα εκλεγμένοι σύμβουλοί μας (πέντε στο δημοτικό συμβούλιο και πέντε στα δύο κοινοτικά συμβούλια), αλλά και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας, καθώς και τα μέλη και οι φίλοι αυτού, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δικαιώσουμε την επιλογή όσων μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού»
Η επικεφαλής

Όλγα Χριστινάκη

Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα – Δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε κίνηση και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος