Ανακοίνωσή μας σχετικά με Δελτίο Τύπου που ανήρτησε σήμερα το Γραφείο Δημάρχου

Ανακοίνωσή μας σχετικά με Δελτίο Τύπου που ανήρτησε σήμερα το Γραφείο Δημάρχου για τη συσκότιση στην κεντρική πλατεία Δάφνης και μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.dafni-ymittos.gov.gr/deltio-typoy-grafeio-dimarchoy-08-10-2019/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι κρίμα και απορίας άξιο να διαβάζουμε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, όπως η σημερινή, από το Γραφείο του Δημάρχου, ενός νέου ανθρώπου που θα έπρεπε να έχει επαφή με τον δήμο του και τους δημότες του και όχι να μας ανακοινώνει μετά λύπης του ότι κάποιοι, για άγνωστους λόγους, προχωρούν, στην ουσία, σε δολιοφθορές στον φωτισμό της κεντρικής πλατείας Δάφνης.
Ενημερώνουμε, λοιπόν, εμείς τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του ότι:
1) Η συσκότιση είναι γενικευμένη, αφορά τις περισσότερες πλατείες, τα άλση, αρκετούς δρόμους και σχολεία του Δήμου μας και προϋποθέτει μάλλον ικανό αριθμό δολιοφθορέων που θα πρέπει να κινούνται ταυτόχρονα στις γειτονιές μας και χωρίς να τους αντιλαμβάνεται και κανένας.
2) Ο προκάτοχός σας μιλούσε για τις σφεντόνες με τις οποίες οι πολίτες έσπαγαν τα φώτα. Εσείς μιλάτε για τα σπασμένα λουκέτα. Αλήθεια, κάθε μέρα τα σπάνε και τα αντικαθιστάτε; Και όπου δεν υπάρχει φως στον Δήμο μας να ψάχνουμε να βρούμε τον γενικό διακόπτη και το σπασμένο λουκέτο;
3) Η πλατεία Δημαρχείου Δάφνης είναι πολύ καιρό έτσι, με φως που στην αρχή τρεμόπαιζε και μετά «τα παιξε», βυθίζοντας στο σκοτάδι την περιοχή. Ακόμη και αν θεωρεί ο Δήμαρχος ότι υπάρχουν άλλοι υπαίτιοι, πέραν της δημοτικής αρχής, γι αυτό το χάλι, δική του ευθύνη είναι να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των δημοτών και όχι να μας ανακοινώνει το θλιβερό γεγονός, χρησιμοποιώντας εκφράσεις «είναι κρίμα», «θα παρακολουθούμε αυτές τις παράνομες ενέργειες», «πιστεύουμε να μην επαναληφθούν».
4) Για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του να τον ενημερώσουμε ότι ακόμα και φωτισμό να είχε η πλατεία η διατύπωση «το δικαίωμα των Δημοτών να απολαμβάνουν λίγες ώρες στις πλατείες της πόλης και πολύ περισσότερο να μην μπορούν τα παιδιά να παίζουν σ’ αυτές» είναι μάλλον άστοχη εκ μέρους του, καθώς οι πλατείες μας, εδώ και καιρό, εκτός από σκοτεινές, είναι και βρώμικες και επικίνδυνες. Σωροί σκουπιδιών, ακατάλληλες παιδικές χαρές, χαλασμένα και αφύλαχτα συντριβάνια, επικίνδυνες πλάκες, σπασμένοι κάδοι απορριμμάτων να προεξέχουν σαν λαιμητόμοι και τόσα και τόσα, που παρά το σκότος, οι δημότες τα «απολαμβάνουν». Δυστυχώς, έτσι τα βρήκατε, έτσι τα συνεχίζετε!
Η Δημοτική Αρχή δεν είναι διαπιστωτικό όργανο, κύριε Δήμαρχε, και ούτε ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου της ταιριάζει! Η Δημοτική Αρχή είναι για να δίνει λύσεις!

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού»
Η επικεφαλής

Όλγα Χριστινάκη

https://politessekinisi.gr/anakoinosi-mas-schetika-me-deltio-typo/

Βιογραφικό Ανδρουλάκη Ανδρέα – Δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού με τους Πολίτες σε κίνηση και επικεφαλής την Όλγα Χριστινάκη

Ανδρουλάκης Ανδρέας Δάφνη Υμηττός Υποψήφιος