Είσοδος Χρήστη



RSS Feed Αρχική Νέα Τεχνολογια Οι πειρατές αγαπούν τα Windows XP
Οι πειρατές αγαπούν τα Windows XP Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογια
Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2008 10:31
Τα Windows XP αποτελούν τον μεγαλύτερο στόχο των πειρατών λογισμικού αφού σύμφωνα με μεγαλοδικηγόρο της Microsoft, είναι πιο ευάλωτα συγκριτικά με τα Windows Vista.
Bonnie McNaughton, δικηγόρος της Microsoft, η πιο δυνατή άμυνα των Vista απέναντι στις πειρατικές διαθέσεις δεν αποτελεί τον μοναδικό λόγο που αυτοί προτιμούν το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows XP. Ίσως σημαντικότερο κίνητρο να αποτελεί το γεγονός ότι τα Windows XP είναι ακόμα δημοφιλέστερα από τα Windows Vista, με λίγα λόγια, κατέχουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα εγκατεστημένα λειτουργικά συστήματα.
 
Το ίδιο περίπου, όσον αφορά τις πειρατικές διαθέσεις, συμβαίνει και με τις εκδόσεις του Microsoft Office, οπού το Microsoft Office 2003 αντιγράφεται παράνομα πολύ περισσότερο από το Microsoft Office 2007.
 
Η Microsoft πρόκειται να ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας των Windows XP. Αυτή θα είναι για τους μικρούς λιανικούς πωλητές, το τέλος Ιανουαρίου 2009 ενώ για τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, όπως η Dell και η HP, το τέλος Ιουλίου του επόμενου έτους.
 
Πηγή: pcw.gr