Είσοδος Χρήστη



RSS Feed Αρχική Νέα Τεχνολογια Microsoft – Yahoo!: Τέρμα οι διαπραγματεύσεις
Microsoft – Yahoo!: Τέρμα οι διαπραγματεύσεις Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογια
Τρίτη, 17 Ιούνιος 2008 06:56
Η Yahoo! έθεσε οριστικά τέλος στις διαπραγματεύσεις με τη Microsoft, δηλώνοντας ότι η τελευταία ενδιαφερόταν αποκλειστικά και μόνο για τη μηχανή αναζήτησής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεσο επακόλουθο αυτής της ενέργειας ήταν η πτώση της τιμής της μετοχής της Yahoo!, η οποία μειώθηκε κατά 10% σε μόλις μια μέρα. Η εταιρεία εστιάζει τις ελπίδες της για καλύτερο οικονομικό μέλλον στη συμφωνία με την Google στους τομείς αναζήτησης, instant messaging και των διαφημίσεων web. H Google ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παρέχει στη Yahoo! πρόσβαση στην υπηρεσία της AdSense [όσον αφορά στις ΗΠΑ και τον Καναδά], ενώ θα κινηθεί και για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο συστημάτων IM [Yahoo! Messenger και Google Talk] των δύο εταιρειών.

Για να αποφύγει περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, η Google ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξαγοράς της Yahoo! αλλά και ότι σκοπός της συνεργασίας δεν είναι να εξοστρακιστεί κάποιος άλλος ανταγωνιστής από την αγορά, ενώ η Yahoo! είναι ελεύθερη να προχωρήσει σε παρόμοιες συμφωνίες με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θέλει. Ναι καλά, σας πιστέψαμε!

Πηγή: e-pcmag.gr